30 juli 2015 In de media

Southampton pakt thuiszege op Vitesse: 3-0

Vitesse heeft donderdagavond in de derde kwalificatieronde voor de Europa League verloren van Southampton. In het St. Mary’s Stadium werd het duel voor rust beslist door twee spelers die voorheen in de Eredivisie actief waren: Graziano Pellè en Dusan Tadic. Vlak voor tijd werd het nog 3-0.
Vitesse beet in de beginfase knap van zich af. In de derde minuut had Vako de kans de score te openen, maar zijn schuiver ging rakelings voorlangs. Na de sterke openingsfase van de Arnhemmers deed de thuisploeg, onder leiding van oud Vitesse-trainer Ronald Koeman, van zich spreken. Een kopbal van Maya Yoshida en een schot van Steven Davis belandden in de handen van Eloy Room. Tien minuten voor rust was het voor het eerste raak in het goed gevulde stadion in de Engelse havenstad. Pellè werd listig diepgestuurd door Sadio Mané. De oud-Feyenoorder knalde hard in de bovenhoek raak: 1-0.

Gesteund door 1.500 luidruchtige Vitesse-supporters rechte Vitesse de rug. Toch was het op slag van rust Southampton dat genadeloos toesloeg. Mané draaide weg bij een corner en werd door Rochdi Achenteh licht aangetikt. De scheidsrechter uit Spanje, Jesus Gil Manzano, wees naar de stip. Tadic verschalkte Room, 2-0, waarna de scheidsrechter direct floot voor de rust.

De thuisploeg opende sterk in de tweede helft, maar het was Vitesse dat na enkele wissels het dichtst bij een doelpunt was. In de 70e minuut creëerde Milot Rashica een levensgrote kans. De invaller dook op voor de Nederlandse doelman Maarten Stekelenburg, maar de inzet van Rashica kwam niet verder dan het lijf van de lange doelman. Vitesse ging vol voor de aansluitigstreffer maar kreeg vlak voor tijd via een counter alsnog een derde treffer tegen.

Vitesse kwam tegen Southampton voor de 43e keer uit in Europa. Het geel-zwarte uitvak liet negentig minuten lang van zich horen. Met 1.500 Vitessenaren in het stadion bulkte het van de sfeer.

Volgende week speelt Vitesse de return tegen de Engelsen. De wedstrijd op donderdag 6 augustus begint om 20.00 uur. Voor deze wedstrijd geldt vrije verkoop. Dat betekent dat iedereen kaarten kan kopen voor deze wedstrijd. Vanaf tien euro kan jij er al bij zijn.