Vitesse in de media
Serero zorgt voor rel in Zuid-Afrika 08/11/2017

Thulani Serero heeft zich de woede op de hals gehaald van Stuart Baxter, de bondscoach van Zuid-Afrika.

De 27-jarige middenvelder van Vitesse heeft zich afgemeld voor de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Senegal, omdat hij niet genoeg zicht heeft op speeltijd.

In Zuid-Afrikaanse media reageert de keuzeheer gepikeerd: 'Als het spelen voor de nationale ploeg geen eer genoeg voor hem is, dan mag hij blijven waar-ie is. Dit is het nationale team, geen clubteam. Ik kan spelers geen plek garanderen.' De bondscoach wil nu een schriftelijke verklaring van de Vitesse-middenvelder. Sinds de aanstelling van Baxter bij Bafana Bafana afgelopen mei kwam de controleur nog niet aan spelen toe.

Replay
Zuid-Afrika staat voor twee cruciale duels in Groep D van de Afrikaanse zone van de WK-kwalificatie. In vijf dagen tijd speelt het twee keer tegen Senegal, doordat de eerste wedstrijd tussen beide landen ongeldig is verklaard. Mocht Zuid-Afrika beide duels winnen, dan is het WK-ticket binnen. Bij puntenverlies tegen de huidige nummer één van de groep kunnen de Afrikanen een ticket naar Rusland op hun buik schrijven.

Saillant detail is dat uitgerekend Serero één van de doelpunten voor zijn rekening nam tegen Senegal in het ongeldig verklaarde duel van 12 november 2016, dat Zuid-Afrika met 2-1 won. Die wedstrijd is uiteindelijk ongeldig verklaard omdat het onder leiding stond van, de inmiddels voor het leven geschorste scheidsrechter, Joseph Odartey. Tijdens die bewuste wedstrijd gaf hij Senegal een strafschop vanwege een vermeende handsbal. Op videobeelden was echter duidelijk te zien dat Kalidou Koulibaly de bal niet met zijn hand speelde, maar met zijn knie.


Bron: VI / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl