1 september 2014 In de media

Schimmenspel rond Ajax en Vitesse over Pröpper

Vertrekt Davy Pröpper op de slotdag van de transfermarkt nog van Vitesse naar Ajax? Het lijkt er niet op, maar de Amsterdamse club heeft via de zaakwaarnemer van de middenvelder wel bij Vitesse geïnformeerd.
Pröpper, die al eerder in de belangstelling stond van Ajax, heeft een contract tot 2017 en Vitesse wil de hoofdprijs voor de  Arnhemmer. 'Wij zijn gebeld door zaakwaarnemer Louis Laros. Hij wilde een bedrag horen. Wij zeiden doe maar een bod, maar er is niks meer teruggekomen', zegt directeur Joost de Wit van Vitesse.

'Wij laten onze spelbepaler natuurlijk niet zomaar vertrekken. Er moet dus een extreem bod komen, dat is duidelijk. Hij heeft  bovendien net voor drie jaar bijgetekend. Ik vind dit wel apart, zo op de laatste dag. Want hoewel wij een brede selectie hebben, kunnen we zo laat niet direct een vervanger terughalen', aldus De Wit.

De algemeen directeur verwacht niets meer, hoewel Ajax na het vertrek van Daley Blind ongetwijfeld alles in het werk zal stellen om zich nog te versterken de komende uren. 'Ik ben de enige met tekenbevoegdheid en zit vanavond in Hilversum bij een gala', meldt De Wit.

Ook Marko Vejinovic werd maandag via de Telegraaf gelinkt aan Ajax. De Vitesse-middenvelder zegt tegenover Omroep Gelderland dat er niets aan de hand is. 'Ik heb helemaal niets vernomen en blijf gewoon hier.' Eerder liet technisch directeur Mo Allach weten dat er bij Vitesse geen veranderingen meer zullen plaatsvinden tot maandagnacht als de markt sluit.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: