12 februari 2016 In de media

Rob Maas: ‘We werken er hard aan’

Zaterdag 13 februari neemt Vitesse het op tegen sc Heerenveen. Om 20.45 uur wordt het laatste duel van de zaterdagavond afgetrapt in GelreDome. Vrijdagmiddag was de afsluitende training voor het duel met de Friezen op Papendal.
Milot Rashica trainde deze week weer mee met de selectie. Of Rob Maas een beroep kan doen op de aanvaller wordt van dag tot dag bekeken. Dominic Solanke en Renato Ibarra trainden niet mee vrijdag. “Milot heeft deze week inderdaad meegetraind. Het gaat steeds beter met hem. Hij lijkt inzetbaar voor het duel van morgen. Verder kan ik in ieder geval niet beschikken over Dominic, Renato en Elmo”, zei Maas vrijdagmiddag tegenover VitesseTV. 

De verschillen op de ranglijst zijn klein. Tegenstander sc Heerenveen staat vier punten achter Vitesse. Een belangrijk duel zaterdag. Bij Vitesse is het verhaal duidelijk. Er wordt op dit moment moeilijk gescoord. Maas is duidelijk: “We hebben de laatste weken inderdaad meer moeilijkheden het net te vinden, maar we creëren wel genoeg. De kansen zijn er dus, maar met doelpunten gaat het nu wat moeizamer. Maar de bal gaat zeker een keer goed vallen. We werken er hard aan op de trainingen”

De tegenstander van zaterdag sc Heerenveen kent een wisselvallig seizoen. De ploeg van Foppe de Haan kwam in januari goed uit de startblokken, maar verloor vorige week in eigen huis van FC Twente. “Na de winterstop valt het met de wisselvalligheid wel mee. Na drie overwinningen verloren ze vorige week. Het is een fysiek sterke ploeg. We hebben een kans als we ons eigen spel blijven spelen”, aldus Maas over de Friezen. 

Vrije verkoop
Voor het duel geldt een vrije verkoop. Iedereen kan kaarten kopen voor Vitesse vs sc Heerenveen. Koop je kaarten in MijnVitesse (GelreDome) of gemakkelijk en snel via Vitesse.nl/online. De stadionkassa's zijn zaterdag 13 februari om 18.45 uur geopend.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: