5 februari 2016 In de media

Rob Maas: ‘AZ is duidelijk een directe concurrent’

In speelronde 22 reist Vitesse zaterdag af naar Alkmaar voor de ontmoeting met AZ.
Bij de Arnhemmers ontbreken de geblesseerde aanvallers Dominic Solanke, Milot Rashica en Renato Ibarra.

Dominic Solanke moest in de laatste thuiswedstrijd vs Excelsior geblesseerd naar de kant na een fikse overtreding. Maas: "Hij loopt nog altijd op krukken. Naast Dominic is Milot Rashica nog altijd in de fase van de hersteltraining en moet hij de wedstrijd van zaterdag ook nog missen. Hopelijk krijgen ze in de loop van volgende week groen licht om aan te sluiten bij de groep." Datzelfde geldt voor Renato Ibarra. "Renato heeft nog last van een spierblessure die hij opliep tegen Excelsior. Dat kan misschien nog wel twee weken duren."

Door de blessures in de aanvalslinie heeft Maas jeugdspeler Yuning Zhang bij de groep gehaald deze week. "Zhang heeft uitstekend getraind en is klaar voor een plek bij de selectie. Het is een groot compliment naar de Vitesse Voetbal Academie toe dat hij er nu bij zit."

Met AZ treft Vitesse zaterdagavond een ploeg in goede vorm. Afgelopen week behaalden de Alkmaarders een plek bij de laatste vier in het KNVB bekertoernooi waarin het in De Kuip vs Feyenoord een plaats in de finale moet zien te behalen. "Ik zie AZ zeker als een directe concurrent. Het is een gevaarlijke ploeg, hebben wel een wedstrijd in de benen maar dat zal niet veel uitmaken denk ik aangezien ze die winnend hebben afgesloten. Wellicht dat ze iets verder achteruit voetballen, maar het is duidelijk dat we op onze hoede moeten zijn."
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: