3 november 2018 In de media

PSV in eigen huis met moeite langs tien Vitessenaren

PSV is ook in de elfde competitieronde van dit seizoen schadevrij gebleven.
De koploper in de eredivisie won thuis met 1-0 van Vitesse, dat ruim driekwart van het duel met tien man op het veld stond.

Vitesse leek niet van zins om zich massaal terug te trekken in Eindhoven en was na vier minuten al dicht bij een treffer. Denzel Dumfries wist nog net de bal uit de doelmond te werken voordat Bryan Linssen de Arnhemmers naar een voorsprong kon glijden.

Rode kaart

De wedstrijd kreeg voor de gasten een onaangename wending toen na een klein kwartier Danilho Doekhi rood werd voorgehouden, nadat hij de doorgebroken Hirving Lozano had neergehaald. De 20-jarige verdediger had uit tegen Feyenoord ook al het einde niet gehaald (tweede geel in blessuretijd) en ook toen was Serdar Gözübüyük de arbiter van dienst.

PSV reageerde op de manmeersituatie door de druk op te voeren en dat leidde bijna tot een eigen doelpunt van Max Clark na een lage voorzet van Angelino. Doelman Eduardo kon het onheil nog net voorkomen, zoals de Portugees ook adequaat ingreep toen Steven Bergwijn dacht te profiteren van een verkeerde terugspeelbal Martin Ødegaard.

Even daarvoor en daarna miste Gastón Pereiro, dit seizoen toch al goed voor zeven competitiedoelpunten en daarmee na Lozano en Luuk de Jong (beiden acht) de meest trefzekere PSV'er, de kans om de score voor de Eindhovenaren te openen.

Amper een krimp

Na rust trachtte PSV het tempo hoog te houden om zo de gasten kapot te spelen. Vitesse gaf amper een krimp en in de zestigste minuut moest de Eindhovense doelman Jeroen Zoet zowaar handelend optreden bij een schot van Oussama Darfalou.

Vitesse toonde zich met de minuut brutaler, maar kreeg in de 69ste minuut toch de deksel op de neus. De Jong liep uit de rug van Jake Clarke-Salter en verlengde een voorzet van Lozano tot achter Eduardo: 1-0.

Vitesse, dat zijn uitblinkende keeper weer sterk zag ingrijpen bij een kans voor Lozano, gaf zich nog niet gewonnen. Maar veel verder dan een vrije trap van Linssen die voorlangs zeilde, kwam de ploeg van trainer Leonid Sloetski niet.