24 april 2015 In de media

Pröpper: ‘Bij Ajax, PSV interesse’

Als er één speler is die het gevecht om de derde plek met beide handen aangrijpt, dan is het Davy Pröpper wel.
Zeker met het oog op zijn eigen toekomst wil de middenvelder in zijn laatste weken in het shirt van Vitesse laten zien dat hij klaar is voor een aansprekende transfer.

Dat de 23-jarige technicus Arnhem na dit seizoen verlaat, is wel zeker. Pröpper is naar eigen zeggen toe aan een nieuw avontuur. In binnen- of buitenland. Een overgang naar de kersverse landskampioen uit Eindhoven lijkt bij een vertrek van Georginio Wijnaldum voor de hand te liggen.

„PSV en Ajax zijn in Nederland de twee clubs waar ik over na zou denken en heen zou willen”, zegt de inwoner van Woudenberg, die niet ontkent dat er al naar zijn diensten is geïnformeerd. „Ze hebben hun interesse allebei kenbaar gemaakt, maar dat geldt ook voor teams uit het buitenland. Er is echter nog niets concreet. Het meeste verneem ik uit de media. Ik wil op dit moment alle opties openhouden. Clubs weten inmiddels wel wat ik kan, denk ik. En als ze echt interesse hebben, melden ze zich vanzelf wel.”

Hoewel Pröpper dit seizoen tot dusver pas vijf keer scoorde, is hij van onschatbare waarde voor de Arnhemmers. En dan te bedenken dat hij onder trainers John van den Brom en Fred Rutten lange tijd wegkwijnde op de bank. De komst van de huidige coach van Vitesse, Peter Bosz, bood een kleine twee jaar geleden uitkomst.

„Aan hem heb ik veel te danken”, beseft Pröpper. „Ik wilde destijds in de voorbereiding eigenlijk nog weg. Zo had ik het gevoel dat het hier voor mij wel voorbij was. Deze trainer gaf me direct veel vertrouwen. Zo snel kan het kennelijk gaan in de voetballerij. Nu speel ik elke week, dat is zo lekker. Al had ik dat gevoel natuurlijk liever nog wat eerder gehad.”

Onder Bosz groeide het toptalent uit de eigen opleiding eindelijk toe naar het niveau dat hem al jarenlang werd toegedicht. „Ik heb vorig jaar bewust mijn contract verlengd (tot medio 2017, red.). Ik wilde namelijk opnieuw alles spelen en laten zien dat ik mijn niveau kan vasthouden. Dat gaat tot nu toe goed. Ik draai een stabiel seizoen. Eigenlijk begint het nu pas echt voor ons.”
 

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: