15 oktober 2017 In de media

Pover Vitesse ziet tweede plek in rook opgaan tegen Heracles

Een pover Vitesse is er zondagmiddag niet in geslaagd de tweede plaats te veroveren in de Eredivisie. De Arnhemmers leken op een nederlaag af te stevenen tegen Heracles Almelo, maar pakten toch een punt: 1-1.
Door het puntenverlies van Feyenoord tegen PEC Zwolle knipoogde bij aanvang van het duel in Almelo de tweede plek naar Vitesse. Op basis van het optreden in het zonnige Polman Stadion zou je dat niet zeggen. Zeker in de eerste helft was het Heracles dat domineerde en de Vitesse-defensie geregeld in verlegenheid bracht.

Met name Reuven Niemeijer mocht zich de 0-0 ruststand aanrekenen. De middenvelder kreeg drie keer de kans om Heracles op voorsprong te schieten. Bij zijn grootste mogelijkheid, op enkele meters van het doel van Remko Pasveer, kreeg hij de bal niet tussen de palen.

Diezelfde Pasveer maakte een uitstekende indruk tegen zijn oude werkgever en hield Vitesse enkele keren op de been. De sluitpost redde in de beginfase op een inzet van Niemeijer en zweefde verderop in de eerste helft naar de hoek om een schot van uitblinker Brahim Darri, die al bijna een jaar wacht op een Eredivisie-treffer, uit het doel te ranselen. Vitesse, dat slordig speelde in balbezit, stelde daar nauwelijks iets tegenover. Tim Matavz stond vaak op een eiland en stichtte voor rust alleen enigszins gevaar met een kopbal.

Na de hervatting nam de druk van Heracles iets af en koesterde Vitesse langere periodes van balbezit. De ploeg van Henk Fraser hanteerde echter een te laag tempo om de hechte defensie van de thuisploeg uit elkaar te spelen. Heracles was na rust aanmerkelijk minder dreigend dan in de eerste helft, maar kon in de 73ste minuut toch juichen. Op aangeven van Brandley Kuwas kopte Kristoffer Peterson raak. De aanvaller had enkele minuten daarvoor de geblesseerd uitgevallen Darri afgelost.

Fraser reageerde door Luc Castaignos in te brengen en min of meer alles of niets te spelen. Heracles verzuimde te profiteren van de extra ruimte – Vincent Vermeij ging alleen op Pasveer af maar faalde bij de afronding – en werd daar drie minuten voor tijd voor bestraft. Bryan Linssen deed zijn oude club veel pijn door van zo'n tien meter raak te schieten. Door de remise staat Vitesse vierde met vijftien punten. Heracles is de nummer elf met negen punten.

Voor Vitesse wacht donderdagavond (aftrap 19.00 uur) het uitduel met Zulte Waregem in de derde speelronde van de groepsfase van het Europa League-toernooi. De volgende opponent in de competitie is volgende week zondag SC Heerenveen, een treffen dat plaatsheeft in Friesland. Heracles Almelo gaat diezelfde dag op bezoek bij lijstaanvoerder PSV.

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: