6 mei 2015 In de media

Politie voert actie tijdens Feyenoord-Vitesse

De wedstrijd van komende zondag tussen Feyenoord en Vitesse is het doelwit van werkonderbrekingen bij de politie
Zij strijden voor een betere cao tijdens het duel, dat nu mogelijk geen doorgang kan vinden.

Er staan ook acties gepland rondom het duel van FC Groningen met PEC Zwolle. Een woordvoerder van de politie meldt: "Dit betekent dat de geplande wedstrijden niet mogen rekenen op een volwaardige ondersteuning door de politie. Het is uiteindelijk aan de burgemeesters van de speelsteden om te beoordelen of het verantwoord is de voetbalwedstrijden te laten doorgaan".

Zondag en volgende week zondag zijn de laatste twee competitieronden in de eredivisie. Daarin staat voor verschillende ploegen nog plaatsing voor Europees voetbal op het spel. Ook proberen er nog clubs nacompetitie om degradatie uit de eredivisie te ontlopen.


Politieacties bij Feyenoord-Vitesse; doorgang onzeker

Het voetbalduel Feyenoord- Vitesse is zondag doelwit van werkonderbrekingen bij de politie. Het gaat om acties voor een betere cao.

'Dit betekent dat de wedstrijd niet mag rekenen op een volwaardige ondersteuning door de politie. Het is uiteindelijk aan de burgemeesters van de speelsteden om te beoordelen of het verantwoord is de voetbalwedstrijd te laten doorgaan', meldde een woordvoerderwoensdag.

Het is dus nog niet duidelijk of de wedstrijd, die belangrijk is in de strijd om de 3e plek in de eredivisie, zondag kan worden gespeeld.

Hardere actie

De politie probeert al lange tijd met allerlei acties verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) te bewegen om met een beter cao-voorstel te komen. Omdat de bewindsman volgens de bonden hier nog steeds niet aan tegemoetkomt, worden de acties steeds harder.

'Daardoor zijn we genoodzaakt tot verdere acties op plekken waar veel collega's worden ingezet. Ook bij grootschalige evenementen. Evenementen, met als onderdeel ervan keizer voetbal, zijn hofleverancier als het gaat om politiewerk', stellen de politiebonden.

RTVRijnmond / Omroep Gelderland

Hoofdsponsor: