30 oktober 2014 In de media

Politie en Vitesse pakken hinderlijke fans aan

Politie en Vitesse gaan een groep Vitesse-fans op de Theo Bos Zuid Tribune aanpakken. Dat is besloten naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de bekerwedstrijd van dinsdagavond tegen FC Dordrecht in GelreDome.
Club en politie vinden dat de groep al een tijdje op een vervelende manier op de tribunes aanwezig is. Van een nieuwe harde kern binnen de Vitesse-aanhang is geen sprake, benadrukken bronnen binnen de politie en Vitesse.

Dronken
De echte harde kern distantieert zich zelfs van dit groepje, zeggen ingewijden. "Vergelijk ze eerder met dronken scholieren met een snuifje coke op. Ze zijn wel vervelend voor andere mensen, die lekker voetbal willen kijken."

Lees verder

(Red. De slotconclusie van de Gelderlander op de digitale pagina is volkomen onzin. De Supportersvereniging Vitesse juicht alle initiatieven m.b.t. sfeer verhogende activiteiten binnen GelreDome tijdens wedstrijden van Vitesse toe. Daarvoor zoekt de SV altijd actief contact en zullen activiteiten ook faciliteren. Er vinden frequent gesprekken plaats met diverse supportergroeperingen en die hebben vanuit alle betrokken partijen een constructief karakter. De 'scholieren- en supportertypering', zonder enige vorm van bronvermelding, zegt alles over de wijze van opereren van deze krant.)

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: