1 september 2014 In de media

Plan voor ‘Airbornekalender’ rond Johnny Peters

Arnhemmer Jan Verniers maakt zich sterk voor de uitgave van een kalender rond de herdenking van de Slag om Arnhem. Hij wil de kalender opdragen aan de in augustus overleden Airborne-veteraan Johnny Peters.
Militaire eer
Peters is afgelopen vrijdag met militaire eer begraven op de Royal Naval Cemetery in Shotley in Engeland. Daar is hij bijgezet in het graf van zijn vrouw Eva, die in de Tweede Wereldoorlog bij de Britse marine diende. "Voorafgaand aan dat moment kwam een Apache gevechtshelikopter overvliegen", vertelt Laurens van Aggelen, de Arnhemmer die vorig jaar een biografie uitbracht over Peters. "Oud-para's vormden een erehaag." 

Sponsors
Verniers heeft al vaker Airbornekalenders uitgebracht en zoekt nu op korte termijn sponsors.

Mensen die het initiatief willen steunen kunnen contact opnemen met Verniers via janverniers@hetnet.nl  als emailadres.

Kostprijs
"Als het lukt om genoeg geld bijeen te brengen wil ik de kalender aan veteranen aanbieden. Belangstellenden kunnen hem dan kopen tegen kostprijs."

Airborne-wedstrijd
Johnny Peters heeft de supportersvereniging altijd gesteund en geholpen om de jaarlijkse ereontvangst van de veteranen te organiseren. Vorig jaar, toen het niet mogelijk was om de Airbornewedstrijd op zaterdag te organiseren, heeft hij alles in het werk gesteld om na de jaarlijkse herdenking in Oosterbeek zo snel mogelijk naar Vitesse te komen om in ieder geval de tweede helft te kunnen zien.

Johnny is door de jaren heen Vitesse-supporter geworden en volgde de club nauwlettend vanuit Engeland. Begin dit jaar toen hij in Nederland was en hem gevraagd werd of hij liever naar Vitesse ging of naar een activiteit in Oosterbeek zei hij zonder twijfel: ‘Het voetbal.’ Waarmee hij nog maar eens onderstreepte wat Vitesse en haar supporters voor hem zijn gaan betekenen.

Lees ook: In memoriam Johnny Peters
 

Gelderlander / SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: