3 december 2016 In de media

Piepjonge beloften ten onder tegen Excelsior Maassluis

Jong Vitesse heeft vanmiddag met 0-2 verloren van Excelsior Maassluis. Stephan Kruithof zette de ploeg uit Maassluis voor rust op voorsprong via een penalty. Na rust kreeg het piepjonge Jong Vitesse een aantal kansen op de gelijkmaker, maar benutte deze niet. In de blessuretijd breidde Jeremy Moreno de voorsprong uit.
Een jeugdig elftal begon aan de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Anil Mercan kreeg de eerste kans namens de Arnhemmers. Zijn schot ging richting de linker benedenhoek, maar keeper Jean Paul van Leeuwen tikte de bal naast het doel. Een paar minuten later is Excelsior Maassluis gevaarlijk, maar Thomas Oude Kotte zette een goed blok. Jong Vitesse probeerde wat terug te doen via Mike van de Beer. Hij gaf een goede bal voor het doel, maar bereikte helaas niemand.

Na ruim een half uur spelen volgde een grote kans voor Excelsior Maassluis. Vincent van den Berg liep alleen op de keeper af, maar Michael Tornes redde op katachtige wijze. Even later ligt de bal dan wel binnen de palen. Jean Claude van Aanholt maakte een overtreding, waarna de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Kruithof bleef rustig en schoot de bal koelbloedig binnen: 0-1.

Jong Vitesse kreeg nog een mogelijkheid om voor rust op gelijke hoogte te komen. De voorzet van Julian Lelieveld draaide bijna in het doel, maar keeper Van Leeuwen plukte de bal net op tijd uit de lucht. Van Ooijen kreeg op slag van rust nog een grote kans, maar schoot de bal net naast het doel van doelman Tornes.

In de tweede helft gingen beide ploegen snel op zoek naar een treffer. Tornes was opnieuw succesvol met een goede redding na een afstandsschot van Van den Berg. In de 62ste minuut volgde een grote kans voor Vitesse. De Beer stond in riante positie maar schampte de bal net voorlangs het doel van Van Leeuwen. Vitesse bleef gevaarlijk maar de gelijkmaker bleef uit. Julian Calor schoot de bal na een fase vol dreiging uiteindelijk over het doel.

Kevin Vink probeerde de voorsprong uit te breidde namens de ploeg uit Maassluis. Zijn harde schot ging over het doel. In de blessuretijd lukte het de ploeg dan wel. Moreno is degene die het afmaakt namens Excelsior Maassluis: 0-2.

Jong Vitesse vs Excelsior Maassluis 0-2 (0-1)
’38 Kruithof 0-1 (pen.); ’92 Moreno 0-2
Scheidsrechter: D. Schaper
Gele kaarten: ’24 Poeltjes