28 november 2014 In de media

Peter Bosz: ‘1000 duels is een mooie mijlpaal’

Zaterdag 29 november staat in de Eredivisie speelronde 14 op het programma. Vitesse neemt het in GelreDome op tegen Go Ahead Eagles.
Voor de Arnhemmers is deze wedstrijd de 1000e in de Eredivisie. Het duel begint om 19.45 uur.

Zelf speelde Peter Bosz 81 duels in het eerste elftal van Vitesse. Alleen tot een eredivisieduel kwam het niet. “Het is een mooie mijlpaal. Met 1000 wedstrijden in de Eredivisie kom je in een illuster rijtje te staan. Helaas heb ik zelf geen Eredivisie gespeeld met Vitesse. Het jaar dat kwam was de club net gedegradeerd.”

Vrijdagmiddag stond de ploeg van Peter Bosz voor de laatste keer voor Vitesse vs Go Ahead Eagles op het trainingsveld. Doelman Piet Velthuizen is tot de winterstop uit de roulatie. Verder kan de hoofdtrainer beschikken over een fitte groep. Kelvin Leerdam speelt niet zaterdag meldde de trainer vrijdagmiddag. “Wij kiezen dit duel voor Vako. Valeri speelt goed in de kleine ruimte”, zei Bosz op Papendal.

Go Ahead Eagles staat met één punt minder twee plaatsen onder Vitesse. ”Go Ahead is een ploeg die heel compact speelt. Ze proberen er via de counter uit te komen. Daar hebben ze ook echt het team voor.”
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: