22 mei 2015 In de media

Peter Bosz: we zijn geduldig geweest

In het eerste play-offduel tussen PEC Zwolle en Vitesse bogen de Arnhemmers een 1-0 achterstand binnen korte tijd om in een 1-2 voorsprong.
Dat bleek ook uiteindelijk de eindstand waardoor Vitesse met één been in de volgende ronde staat.

Vitesse-trainer Peter Bosz zag na een 1-0 achterstand de wedstrijd kantelen, mede dankzij zijn wisselbeleid.  "Je weet dat ze wachten totdat jij een fout maakt, die maakten we de eerste helft en dat straffen ze dan af."

Met het inbrengen van Marko Vejinovic en de Braziliaan Wallace kreeg Vitesse meer grip op het duel en keerde het tij voor de Arnhemmers.

Vejinovic maakte zelf de 1-1 en Wallace leverde de assist bij de 2-1 van Qazaishvili. 

"Iedere ploeg heeft het lastig tegen PEC Zwolle als ze thuis spelen. Ze spelen heel compact, ze staan op eigen helft dicht bij elkaar. Daarin moet je ruimtes zien te vinden die er vaak niet zijn. En dat is best moeilijk. Dus je moet heel geduldig zijn en ze aan het lopen krijgen, zodat de wedstrijd na zestig, zeventig minuten open gaat. Dat is gelukkig gebeurd."

Van der Werff gelooft er nog in

PEC-verdediger Maikel van der Werff, die volgend seizoen onder contract staat bij Vitesse, was ondanks de nederlaag hoopvol voor de return. "We hebben nog alle kansen. We zullen alleen scherper moeten zijn", vertelde hij na afloop.

Van der Werff toonde zich op en top prof door tegen zijn nieuwe club gewoon te spelen en zelfs te scoren. "Ik kreeg de bal na een geweldige pass van Jody Lukoki. Dan moet je één ding doen: schieten. Dan denk je helemaal niet aan volgend seizoen. Absoluut niet!"

Vitesse en PEC ontmoeten elkaar zondag weer, dan staat om 12.30 uur de return in de Gelredome op het programma.
 

NOS / Foto’s SV

Hoofdsponsor: