6 mei 2015 In de media

Peter Bosz: twee keer winnen en afwachten

Vitesse krijgt zondag in De Kuip tegen Feyenoord de laatste kans om een gooi te doen naar de derde plaats die recht geeft op deelname aan de voorronden van de Europa League.
Vitesse-trainer Peter Bosz beseft dat het een moeilijke opgave wordt. De Arnhemmers hebben met nog twee wedstrijden te spelen vijf punten achterstand op de Rotterdammers. De competitie wordt een week later afgesloten met een thuisduel met FC Utrecht.

Toch zou Vitesse met twee overwinningen de beste prestatie uit de clubgeschiedenis, een derde plaats, alsnog kunnen evenaren. 'Daar kijk ik niet zo naar', liet Bosz weten tegen Voetbal International . 'Het zou geweldig zijn als je Europees voetbal haalt. Helaas hebben we ons in een situatie gemanoeuvreerd waarbij je afhankelijk bent van anderen. Het maximale wat wij kunnen doen, is twee wedstrijden winnen. En ik word sowieso liever derde dan vierde of vijfde. Dat staat mooier.'

Bosz moet het zondag tegen zijn oude club overigens doen zonder smaakmaker Marko Vejinovic die geschorst is. Zijn logische vervanger is Josh McEachran.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: