29 januari 2015 In de media

Peter Bosz: dit is het verhaal van dit seizoen

Vitesse verzuimde zich woensdagavond te plaatsen voor de halve finale van de beker.
Een uur lang was de Arnhemse club beter in de Euroborg, maar na 90 minuten stond het wel 4-0 voor FC Groningen.

'Dit is het verhaal van het seizoen. Kansen afmaken is ook een kwaliteit', doelde Bosz op het ontbreken van een goalgetter bij Vitesse.

Bosz noemde de penalty en de rode kaart voor Kashia na rust beslissend. 'Dat was het breekpunt. Kashia was eerlijk. De bal ging van zijn been naar de arm. Ja, dan is het rood. Dat begrijp ik wel. Maar er was ook een situatie met Labyad die er door was. Dat had ook rood kunnen zijn.

Dit was natuurlijk een heel andere wedstrijd dan die zaadpartij in Heerenveen. Ik ben oprecht trots op die gasten en heb ze ook een groot compliment gemaakt. Ze hebben zich in drie dagen opgericht. Dat is knap.'

'Die 1-0 is natuurlijk een enorme tik. Het is wel bekervoetbal he! En heel kort daarna valt de 2-0. Het zit ons dan ook niet mee en zij schieten dan ook nog even zo'n bal in de kruising', haalde Bosz de 3-0 van Van Nieff terug.

Het seizoen voor Vitesse lijkt voorbij, maar Bosz vindt dat onzin. Vitesse staat echter 12e op de ranglijst in de eredivisie en moet nog aardig wat ploegen inhalen.

'Hoe ver staan we van de ploegen die op een plek voor de play-offs staan? Zes punten? En hoeveel wedstrijden spelen we nog? Maar nogmaals, deze wedstrijd was niet te vergelijken met zaterdag.

Vandaag stonden we er echt. De wil was er echt. De uitslag is misschien hetzelfde, maar dit is een totaal andere nederlaag', aldus Bosz.