20 maart 2015 In de media

Peter Bosz: ‘Er is dit duel veel te winnen’

Zaterdag 21 maart reist Vitesse af naar Deventer. Om 18.30 uur begint het duel tegen Go Ahead Eagles.
Na acht ongeslagen wedstrijden op rij (7x winst, 1x gelijk) gaat Vitesse op jacht naar nummer negen.

De laatste fase van de competitie breekt aan. Na de overwinning tegen AZ kan er naar boven gekeken worden. “Dat doen we zeker. We willen stijgen op de ranglijst. Al kijken we natuurlijk alleen naar het eerstvolgende duel. Vooruitkijken heeft alleen zin als je zelf wint. De focus ligt daarom nu eerst op Go Ahead Eagles. Er is dit duel veel te winnen. Ook voor Go Ahead Eagles. Zij vechten voor lijfsbehoud.”
 

Go Ahead Eagles staat op de zestiende plaats in de Eredivisie. Toch wil Bosz niet spreken van een makkelijk duel. “We komen in de laatste fase van de competitie. De prijzen worden verdeeld. Dat neemt altijd extra druk met zich mee. Het is een elftal met specifieke kwaliteiten. Vooral uit standaardsituaties kunnen ze erg gevaarlijk zijn. Met de trap van Van der Linden en de spelers met lengte die ze hebben”, aldus de hoofdtrainer vrijdagmiddag.
 

Net als de voorgaande duels kan Peter Bosz beschikken over een fitte selectie. In GelreDome eindigde het duel tegen Go Ahead Eagles in een 2-2 gelijkspel. Dat was het 1000e eredivisieduel voor Vitesse. In de daaropvolgende dertien duels wist de ploeg van Foeke Booy maar vijf keer te scoren. Wel speelde Go Ahead Eagles twee weken geleden tegen PSV ook haar 1000e eredivisieduel.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: