29 augustus 2014 In de media

Peter Bosz: ‘Effectiviteit moet omhoog’

Zondagmiddag 31 augustus speelt Vitesse in Eindhoven tegen PSV. Vorig seizoen eindigde het duel in 2-6. Nu is alles anders.
Het is vroeg in het seizoen en Vitesse wacht nog op de eerste overwinning, terwijl PSV op de eerste plaats staat. “We creëren kansen genoeg, alleen de effectiviteit moet omhoog. Want daar gaat het om.”

Vitesse haalde één punt uit de eerste drie wedstrijden. De Arnhemmers hebben moeite het net te vinden. Wel gaat Vitesse het PSV van trainer Cocu  hetzelfde bestrijden als de eerste wedstrijden in de competitie. “Wij willen altijd winnen. We hadden kans om te winnen in de Arena, in GelreDome en in Zwolle. Het had misschien ook wel gemoeten. Ook zondag willen we weer kansen creëren, dominant spelen en achterin proberen weinig weg te geven. Het klinkt misschien raar met maar één punt, maar dat is eerste drie wedstrijden aardig gelukt. Alleen de effectiviteit ontbreekt.”

PSV is na drie speelrondes  koploper van de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben minder moeite met scoren. De teller staat al op twaalf goals. “PSV is in Nederland één van de betere ploegen. Het was een goede overwinning tegen Ajax. Ik denk dat wij meer kansen creëerden, maar zijn waren effectiever. En zoals ik al zei: daar gaat het om. Of het een voordeel is dat wij PSV treffen na een Europa Leauge duel? Vorig week tegen Zwolle niet. PSV is gewend twee duels te spelen in de week. Ze hebben wel een lange reis gehad, dus het is zeker niet in ons nadeel.”
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: