29 mei 2015 In de media

Peter Bosz: ‘Steun van het publiek kan ons zeker helpen’

Vitesse sluit zondag om 16.45 uur het seizoen in GelreDome af met de return vs sc Heerenveen om een plaats in de voorronde van de Europa League. Na het 2-2 gelijkspel in Friesland valt zondag de beslissing.
Ook na het vermakelijke en doelpuntrijke duel afgelopen donderdag tegen sc Heerenveen heeft hoofdtrainer Peter Bosz de beschikking over een vrij fitte groep. "En een gretige", zegt Bosz. "We zijn toch van ver gekomen dit seizoen. Na een periode van goed spel en te weinig punten hebben we na de winterstop een aardige reeks neergezet en die heeft geresulteerd in deze confrontatie met Heerenveen. Maar pas als je ook deze ronde als winnaar uit de strijd komt kun je over een goed seizoen praten. We hebben nog steeds niks, maar we willen wel graag."

Of Vitesse na de 2-2 de favoriet is in eigen huis, wilde Bosz niet bevestigen. "We hebben een goede uitgangspositie en dat is het. Scoort Heerenveen, is het ineens weer heel anders en met hun gevaarlijke en snelle voorhoede mogen we niets onderschatten."

De hoofdtrainer sloot af met een compliment richting de supporters. "Er is dit seizoen een uitstekende band tussen de spelers en de supporters. De sfeer in GelreDome is prachtig en ik hoop dat we dat zondag weer mogen meemaken. Dit is een finale en zij hebben eerder al laten zien dat ze ons over een dood punt heen kunnen helpen. Ik hoop niet dat het nodig is, maar wel dat ze in grote aantallen aanwezig zijn."
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: