11 april 2014 In de media

Peter Bosz: ‘Cambuur is thuis lastig en gevaarlijk’

Zaterdag 12 april reist Vitesse af naar Leeuwarden. Vrijdagmiddag trainde de selectie van Peter Bosz op het kunstgrasveld.
Het was de laatste training voor het uitduel tegen SC Cambuur. "Het is in eigen huis een gevaarlijke en lastig te kloppen ploeg."

Zaterdagavond spelen de Arnhemmers een uitwedstrijd in Leeuwarden tegen SC Cambuur. Peter Bosz weet maar al te goed hoe lastig het in het Friesland kan zijn. "De wedstrijden tegen Ajax en PSV staan bij mij nog goed op het netvlies. In beide duels was Cambuur de betere ploeg en had het moeten winnen. Het geluk was niet aan ze besteed."

De ambiance spreekt de hoofdtrainer in ieder geval wel aan. "Supporters dicht op het veld, een prachtige ambiance voor een voetballer toch? We spelen op kunstgras, dat zijn we niet echt gewend, maar we hebben veel technische voetballers in de selectie. Het kan dus ook een voordeel zijn." 

Hoe beoordeelde Bosz de eerste helft tegen Ajax, waarin het welgeteld tien grote kansen wist te creëren, eigenlijk? "Het is geen maatstaf, dat hoop je natuurlijk wel, maar het is wel het niveau dat we nastreven. Ik moiet er wel bij zeggen dat we dat niveau in eerdere wedstrijden ook haalden. Ajax wilde zelf ook voetballen en dat maakte het duel sowieso aantrekkelijk. Veelal speelt de tegenstander voornamelijk achter de bal. Dat verwacht ik zaterdag weer. Aan ons om daar zo goed mogelijk mee om te gaan."
 


Frank van der Struijk trainde afgelopen weel weer mee met de groep, maar het duel tegen SC Cambuur komt vor de verdediger nog te vroeg. Voor Lucas Piazon en Mike Havenaar geldt dat niet. "Mike en Lucas waren vorige week niet volledig wedstrijdfit. Voor de wedstrijd tegen Cambuur zijn ze wel weer voldoende fit en heb ik als trainer weer meer keuzes. In de fase waarin we zitten, drie wedstrjden voor het einde, is dat een positief gegeven. We hebben het in eigen hand."

Vitesse / Foto SV

Hoofdsponsor: