15 augustus 2014 In de media

Peter Bosz blikt vooruit op duel vs SC Cambuur

Na de nederlaag in de Amsterdam Arena staat zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd op het programma. Voor Vitesse zaak het goede spel vast te houden voor de eigen supporters en de drie punten in GelreDome te houden.
Peter Bosz: "Vanaf de eerste minuut vol voor de winst gaan"

Natuurlijk was hoofdtrainer Peter Bosz nog wel enkele dagen 'ziek' van de nederlaag in het openingsduel vs Ajax. Maar de manier van spelen én het aantal kansen doet hem met een positief gevoel naar de eerste thuiswedstrijd, zaterdag om 20.45 uur, kijken. "Ik vind dat we gewoon heel goed hebben gevoetbald. Het goede gevoel van de voorbereiding hebben we weten mee te nemen. Dat was gezien het grote aantal kansen ook wel te zien. Hét grote verschil was rendement. Dat moet anders, moet beter." 

SC Cambuur speelde de eerste wedstrijd gelijk vs FC Twente, 1-1. Bosz was aandachtig toeschouwer in Leeuwarden. "Cambuur is niet meer een elftal dat net gepromoveerd is. Ze zijn weer een jaar verder en ik het een volwassen en volwaardige Eredivisieploeg. Er staat een goed team en daar kun je moeilijk van winnen. Aan ons de taak om dat wel te doen en dat zijn we in eigen huis verplicht te doen. Vanaf de eerste minuut gaan we er vol voor. We moeten thuis winnen, we zijn fit en zowel de voorbereiding als de wedstrijd tegen Ajax is positief te noemen. Ik heb er alle vertrouwen in." 

Abiola Dauda deed afgelopen maandag 45 minuten mee met Jong Vitesse. Aan de hoofdtrainer de vraag of hij tegen SC Cambuur inzetbaar is. "Hij zou, als het nodig is, minuten kunnen maken. Hij is weer een week verder in zijn voorbereiding, maar heeft nog geen negentig minuten in de benen. Daar willen we voorzichtig in zijn. Voor zaterdag zie ik op dit moment geen redenen om mijn elftal te wijzigen." 

Kom op tijd zaterdag
Rijkswaterstaat voert asfalteringswerkzaamheden uit aan het verkeersplein Velperbroek nabij Arnhem. Het verkeersplein is dit weekend afgesloten voor verkeer. De omleidingsroutes staan duidelijk aangegeven. Houd rekening met extra drukte en langere reistijd.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: