23 augustus 2015 In de media

Penalty nekt Vitesse in De Kuip

Vitesse heeft zondag met 2-0 verloren van Feyenoord. Een penalty na rust nekte de Arnhemmers.
In de eerste tien minuten lieten beide ploegen vrijwel niets zien. De eerste schotkans was voor voormalig Vitesse-speler Marko Vejinovic. Hij mikte over.

In de 23ste minuut was er opnieuw een mogelijkheid voor de thuisploeg. Na een goede voorzet van Kongolo kopte Immers de bal recht in de handen van Room. Het eerste Arnhemse gevaar kwam via Rashica. Zijn schot werd door doelman Vermeer gekeerd. Verder verliep de eerste helft gezapig.

Vitesse blijft op de been

Vitesse kon niet zoals vorig jaar domineren in De Kuip, maar het bleef goed op de been en kreeg ook wat kansjes. Vlak voor de pauze weigerde scheidsrechter Gözübüyük een strafschop te geven aan Vitesse toen Isaiah Brown opdook in het zestienmetergebied van de thuisclub. Daardoor gingen de ploegen rusten met 0-0.

Nu wel een penalty

Na de rust viel er weinig te genieten. Het was dan ook geen wonder dat de openingstreffer uit een strafschop viel. Dirk Kuijt schoot binnen van elf meter en brak daarmee de ban voor de thuisclub. Basacikoglu maakte meteen daarop 2-0. Trainer Peter Bosz daarna meteen spits Dominic Solanke voor Dauda maar dat mocht niet baten.

Feyenoord – Vitesse 2-0

1-0 Kuijt (pen.)
2-0 Basacikoglu

Opstelling Vitesse: Room; Diks, Kashia, Kruiswijk, Achenteh; Nakamba, Baker, Qazaishvili; Rashica (62. Ibarra), Dauda (80. Solanke), Brown (65. Nathan).