27 februari 2015 In de media

PEC Zwolle kijkt vooruit op zaterdagduel

PEC Zwolle in Arnhem af tegen Vitesse. In het 25e competitieduel van de Eredivisie probeert de ploeg van trainer/coach Ron Jans de vijfde positie vast te houden.
Op dit moment staat PEC Zwolle met 39 punten uit 24 wedstrijden op deze mooie positie. De ploeg uit Arnhem is in vorm want het won de laatste vijf duels op rij en staat op een zevende positie met 37 punten uit 24 wedstrijden.

Eerder dit seizoen won PEC Zwolle in het eigen IJsseldelta stadion met 2-1 van de Arnhemmers. In de 24e minuut kreeg Vitesse waar het op dat moment recht op had. Na vele kansen werd de bal uiteindelijk binnengeschoten door Davy Pröpper (0-1). Verder waren er in de eerste helft weinig kansen, wat dan ook resulteerde in een 0-1 ruststand.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Vitesse was twee keer gevaarlijk via een scrimmage voor het doel van oud-PEC Zwolle doelman Diederik Boer, maar dit leverde geen treffer op. Even later kreeg de selectie van Jans een vrije trap toegekend. Via de muur zette Maikel Van der Werff zijn ploeg in de 65e minuut op gelijke hoogte (1-1). Direct daarna had Jesper Drost de 2-1 voorsprong op zijn hoofd, maar de bal ging rakelings langs het doel van Eloy Room. PEC Zwolle was de betere in de tweede helft en kreeg loon na werken. In de 88e minuut strafte Stef Nijland slecht verdedigen ongenaakbaar af met een verwoestend schot in het dak van het doel (2-1).

Dit affiche werd in Arnhem zes keer gespeeld. Vijfmaal wist Vitesse de punten in eigen huis te houden. Eén keer slaagde PEC Zwolle erin om een puntje aan de ontmoeting over te houden.

Bij Vitesse staat één voormalig PEC Zwolle-speler onder contract, namelijk Rochdi Achenteh. Bij PEC Zwolle heeft Bram van Polen een verleden bij de Arnhemse vereniging, terwijl Maikel van der Werff na dit seizoen de overstap maakt naar Vitesse.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van Kevin Blom. Hij wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Kleinjan, Boonman en Mulder. PEC Zwolle wordt in Arnhem door 160 supporters aangemoedigd.