8 februari 2016 In de media

Oproep: zaterdag de 12e man inzetten!

Vitesse-trainer Rob Maas hoeft in de puzzel voor de opstelling van zaterdag aanstaande over één positie niet na te denken: het inzetten van de twaalfde man.
Zaterdag geldt vrije verkoop voor het Eredivisie thuisduel Vitesse – sc Heerenveen. Wij roepen dan ook alle Vitesse-supporters op om naar GelreDome te komen, als één man achter de ploeg te gaan staan en Rob Maas en zijn ploeg te steunen.
 
De 'kwestie Kashia’ is opgelost en de Vitesse-aanvoerder speelt zaterdag. Hij is een meerwaarde in het coachen van zijn medespelers, staat garant voor Ernemse passie en inzet en krijgt, samen met het team, op voorhand het publiek op de banken.
 
Vitesse heeft na een goede eerste seizoenshelft een lastige start gehad na de winterstop. Na de uitwinst tegen sc Cambuur werd ongelukkig van Ajax verloren en waren er twee tegenvallende maar ook onverdiende gelijke spelen tegen PEC Zwolle en laagvlieger Excelsior.
 
Vitesse moest tijdens de winterstop na het onverwachte vertrek van Peter Bosz noodgedwongen van trainer wisselen en zo stond Rob Maas plotseling voor de groep. Die keuze van Vitesse werd breed gedragen door de Vitesse-aanhang. Uit een door de regiokrant De Gelderlander georganiseerde poll bleek dat 97% van het Arnhemse publiek achter de keuze voor Rob Maas als Vitesse-trainer te staan. De nieuwe Vitesse-trainer werd door supporters getrakteerd op taart en via een artikel op de supporterssite en een spandoek in de stadions publiekelijk gesteund.
 
Dat alle begin moeilijk is, is inmiddels wel helder. Rob Maas kreeg de erfenis van het uit de basis laten van aanvoerder Guram Kashia en de Georgische aanvoerder vond het lastig om daarmee om te gaan. De Vitesse-supporters steunden hem via spreekkoren in GelreDome en Kashia ging daar op een nette manier mee om. Hij stond kort op, applaudisseerde naar de fans en liet het bij een korte reactie waarin hij liet weten het gebaar erg te waarderen.
 
Achter de schermen gingen trainer en speler in gesprek. Resultaat was dat de Vitesse-aanvoerder in de wedstrijd tegen AZ weer binnen de lijnen kwam. Guram Kashia sprak ook met zijn collega verdedigers Arnold Kruiswijk en Maikel van der Werff en het team. Kashia: "Ik heb ze verteld dat ik het vervelend voor ze vond en niet wilde dat hun prestaties eronder zouden komen te lijden. Dat konden ze waarderen en zij steunen me ook in mijn situatie."
 

Samen winnen!

 
De Vitesse-aanvoerder geeft aan waar het zaterdag exact om moet draaien: niet om persoonlijke belangen, de eer of al dan niet gelukkige uitlatingen van een beginnend trainer, wat de media er allemaal van vinden of tegenvallende resultaten tegen PEC, Excelsior of AZ, maar om al het gedoe achter ons te laten en als één man (/vrouw) achter Vitesse te staan!
 
Zoals aanvoerder Guram Kashia het zelf in De Gelderlander zegt: "Het draait nu niet om mij. Uiteindelijk is het voor mij, voor het team, de staf en de supporters van belang dat we Europees voetbal halen. We hebben nog twaalf wedstrijden te spelen en iedereen moet beseffen dat we nu weer wedstrijden moeten winnen!"
 
Wij roepen de Vitesse-supporters dan ook op om als twaalfde man pal achter Vitesse te gaan staan. Draag je clubkleuren met trots en neem je vrienden mee naar GelreDome. Zaterdag spelen we thuis een eerste reeks van wedstrijden die gewonnen kunnen en moeten gaan worden. Voor Vitesse – sc Heerenveen geldt vrije verkoop. Iedereen kan kaarten kopen en het meemaken.
 

Wij laten ons zaterdag als 12e man zien en horen!

 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: