30 juli 2015 In de media

Op naar Southampton!

Bussen vol Vitessesupporters vertrokken woensdagavond vanaf stadion GelreDome in Arnhem naar Engeland.
De bedoeling is dat ze om 10.00 uur donderdagochtend aankomen in Southampton, voor het Europa League-duel van donderdagavond.De busreis naar de wedstrijd tegen Southampton wordt georganiseerd door de supportersvereniging. Daar kwam nog heel wat bij kijken, want het vervoer van supporters in bussen naar Engeland moet aan zeer strenge veiligheidseisen voldoen.

De supportersvereniging heeft de ferrymaatschappij ervan weten te overtuigen dat de supporters op pad gaan om een feest te vieren. Daarom mogen de fans nu met het maximaal toegestane aantal bussen op de ferry.

Verscherpt toezicht

De vereniging gaat er van uit dat de meereizende supporters zich houden aan de afspraken en het vertrouwen niet zullen beschamen. 'In alle groepen mensen heb je rotte appels. Ook bij ons helaas', stelt Paul Koster van de supportersvereniging. 'Vier vooral feest met elkaar'. Een reis als deze staat onder verscherpt toezicht en bij ongeregeldheden zullen alle bussen meteen vanaf Dover weer teruggestuurd worden. In dat geval kunnen de fans de wedstrijd niet meemaken.

Weinig tijd voor een feestje in Southampton

De fans worden begeleidt door stewards van de supportersvereniging. De geel-zwarten stappen op in Calais. Vlak daarvoor wordt nog een plas- en rookpauze gehouden.

'Het wordt een superfeest', zegt één van de supporters bij vertrek. Hij neemt zijn 8-jarige zoon en zijn vrouw mee. Mocht Vitesse winnen, dan is er na afloop weinig tijd voor een feestje in de plaatselijke pubs. Uiterlijk een half uur na de wedstrijd vertrekt de bus weer. Wie de bus voor de terugreis niet heeft gemist, zal vrijdag om ongeveer 12.00 uur weer aankomen bij stadion GelreDome in Arnhem.
 

 Klik HIER voor het filmpje
Omroep Gelderland

Hoofdsponsor: