3 juli 2018 In de media

Ook Matúš Bero naar Vitesse

Matúš Bero heeft een vierjarig contract getekend. De Slowaakse aanvallende middenvelder komt over van Trabzonspor. De 22-jarige Bero maakte in 2013 zijn debuut in het betaald voetbal bij AS Trencin.
In de seizoenen 2014|2015 en 2015|2016 won Bero met AS Trencin twee jaar op rij de landstitel en de beker. Daarnaast werd hij in seizoen 2014|2015 uitgeroepen tot Slowaaks talent van het jaar en in seizoen 2015|2016 zelfs tot beste speler van de Slowaakse competitie. Na drie seizoenen bij AS Trencin speelde Bero de afgelopen twee seizoenen bij het Turkse Trabzonspor. Bero maakte op 27 mei 2016 zijn debuut in het Slowaaks nationaal team tijdens een oefenwedstrijd vs Georgië.

Bero is blij met zijn nieuwe avontuur: “Vitesse kwam voor mij op het juiste moment. Ik denk dat de Eredivisie mij ligt, net zoals de manier waarop we bij Vitesse willen voetballen. Vitesse heeft ambities, net zoals ik. Ik ga er alles aan doen om succesvolle tijden in het geel-zwart te beleven.”

Technisch directeur Marc van Hintum: “Matúš is een aanvallend ingestelde middenvelder. Hij is altijd op zoek naar dreiging en heeft veel diepte in zijn spel. We zijn er allemaal van overtuigd dat Matúš iets extra’s aan Vitesse kan toevoegen.”

Bero is de zesde aanwinst voor Vitesse. Al eerder kwamen Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou, Max Clark en Jake Clarke-Salter naar Arnhem. Bero gaat spelen met rugnummer 21.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: