23 oktober 2014 In de media

Old Stars Vitesse nemen het op tegen DOVO Oldstars

Het 60+ team Vitesse Old Stars speelt op donderdag 23 oktober om 10.30 uur de eerste wedstrijd tegen DOVO Old Stars.
Vitesse Old Stars worden begeleid door Frans Thijssen (de eerste niet Britse voetballer) die in 1981 in Engeland werd uitgeroepen als speler van het Jaar in de Premier League. Thijssen speelde destijds bij Ipwich Town destijds gecoached door Bobby Robson.

Als 'tegenprestatie’ zijn de DOVO Old Stars uitgenodigd in het GelreDome om de Eredivisie wedstrijd Vitesse – NAC op zaterdag 25 oktober te komen bekijken.

DOVO Old Stars krijgt voorafgaande aan de wedstrijd regenjacks aangeboden van een nieuwe sponsor. Die zijn meer dan welkom want op de open dag van DOVO presenteerde het 60+ Wandel Voetbal team zich een uur lang in stromende regen.

Het programma voor a.s. donderdag:
Aanvang/inloop vanaf 10.00 – 10.30 uur.
Start warming up/wedstrijd 10.45 uur.
Einde ca 11.45 uur.

Speellocatie:
DOVO, Sportpark Panhuis, Verlengde Sportlaan 5 Veenendaal


 

Informatie Vitesse OldStars:

Voetballen bij je favoriete Eredivisieclub. Wie droomt daar nu niet van? Ook op latere leeftijd kan deze droom nog werkelijkheid worden met het project OldStars. Na een succesvolle seizoenshelft bij PSV, RKC WAALWIJK , ADO Den Haag en FC Groningen, gaat ook Vitesse in samenwerking met de Eredivisie, Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij van start met het project OldStars in 2014. Onder het motto “Eredivisie is meer dan Voetbal”, kunnen 60-plussers vanaf woensdag 20 augustus als echte voetbalhelden samen bewegen en voetballen bij Vitesse. Enthousiastelingen kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.ouderenfonds.nl/oldstars.

Programma
Iedere week is er een trainingssessie van twee uur. OldStars wordt gecoördineerd door Vitesse Betrokken. De maatschappelijke stichting van Vitesse werkt binnen OldStars samen met Sport en Ontmoetingscentrum Rijkerswoerd en ESA. Trainingen vinden dan ook plaats op Sportcentrum Rijkerswoerd. Naast trainingen, die door professionals worden uitgevoerd, krijgen de deelnemers een fittest en kleding (in bruikleen). Het gezellig samenzijn met andere deelnemers en het werken aan een goede conditie is erg belangrijk. Met OldStars wil Vitesse in samenwerking met de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij, 60-plussers bewust maken van het belang van een actieve leefstijl en daarnaast sociale contacten van deelnemers bevorderen.

Walking Football
Na een lekkere kop koffie, volgt het sportieve gedeelte. Hiervoor is een speciale voetbalvariant ontwikkeld: Walking Football. Bij deze variant van voetbal mag niet gerend worden en wordt er zonder keepers gespeeld. Bovendien mag de bal niet boven de heup komen. Aan het einde van iedere twintig weken nemen de deelnemende clubs deel aan een eindtoernooi waarin uitgemaakt wordt welk team zich mag kronen tot OldStars kampioen van Nederland.

Vervolg OldStars
Na twintig weken bij de Eredivisieclubs stromen de deelnemers door naar amateurclubs met hun team, waar het concept Walking Football verder wordt uitgevoerd.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website van het Nationaal Ouderenfonds op www.ouderenfonds.nl/oldstars of via de evenementenlijn van het Nationaal Ouderenfonds 0900-60 80 100.

Voor vragen kun je terecht bij stichting Vitesse Betrokken (026-8807549) of Dick van Kleef van ESA/Sportcentrum Rijkerswoerd (06-53420606).

Aanmelden is verplicht! Deelname is €65 voor een traject van twintig weken.

Programma
Vanaf 21 augustus 2014 iedere donderdag van 10.00 – 12.00 uur. Het gehele traject duurt twintig weken.

Locatie: Sport en Ontmoetingscentrum Rijkerswoerd en ESA. Trainingen vinden plaats op Sportcentrum Rijkerswoerd – De Pas 44, 6836 BK – Arnhem.

DOVO / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: