12 augustus 2017 In de media

Nieuwkomers Vitesse zorgen voor pijnlijke rentree NAC

Vitesse heeft zaterdag overtuigend gewonnen van NAC Breda: 4-1. De promovendus werd vooral in de eerste helft van het kastje naar de muur gespeeld en maakte in die 45 minuten geen moment aanspraak op een goed resultaat.
Toen NAC na rust iets meer uit de schulp kroop, was het al te laat.

NAC speelt dit seizoen weer op het hoogste niveau en dat zullen ze in Breda geweten hebben. Al na twee minuten keek de ploeg van trainer Stijn Vreven tegen een achterstand aan tegen bekerwinnaar Vitesse, dat vorige week nog naast de Johan Cruijff Schaal greep. Alexander Büttner ontving de bal van spits Tim Matavz en snelde vanaf de linkerflank naar voren. Zijn pass op Thomas Bruns was op maat en de van Heracles Almelo overgekomen middenvelder tikte binnen: 1-0.

Daar bleef het niet bij voor de Arnhemmers. Na twintig minuten zorgde Bryan Linssen, een andere nieuwkomer, voor de tweede treffer. Milot Rashica gaf de bal voor en via Matavz kwam de bal voor de voeten van Linssen, die raak schoot. Ruim tien minuten later zette Rashica een zuivere assist op zijn naam. Matavz kopte raak uit zijn voorzet: 3-0.

Het vernieuwde Vitesse maakte indruk en schoot zelfs alle drie de schoten op doel ook direct raak. Vlak voor rust kreeg NAC nog een kans op de aansluitingstreffer, maar Remko Pasveer redde op het schot van Manu García. Na zeventig minuten lukte het NAC wel om Pasveer te verschalken. Manchester City-huurling Thierry Ambrose kopte raak uit een voorzet van García, een andere City-huurling.

Het slotakkoord was aan de thuisploeg, die de marge van drie voor het einde van de wedstrijd weer herstelde. Rashica was uit de counter trefzeker door de bal via de binnenkant van de paal binnen te werken en daarmee voor 4-1 te zorgen. Daarmee rekende Vitesse op overtuigende wijze af met NAC.