28 april 2015 In de media

Nieuwe website Vitesse volledig geïntegreerd in Supporter Marketing Platform

Met de livegang van de nieuwe website van Vitesse begin 2015 heeft de club de volgende stap gezet op het gebied van Fan Relationship Management (FRM).
Het Supporter Marketing Platform van Sports Alliance maakt dit mede mogelijk.

Vitesse.nl
Supporters kunnen in de vernieuwde online omgeving op Vitesse.nl een account aanmaken en gebruik maken van interactieve widgets zoals MijnVoorspelling en MijnOpstelling. Tevens is er de mogelijkheid het account te koppelen aan de Seizoenkaart, Fankaart of Kids Club Lidmaatschap. Hiermee krijgen supporters automatisch korting in de Vitesse Webshop. De data over het gebruik van de widgets wordt vervolgens verwerkt in het Supporter Marketing Platform van Sports Alliance. Vitesse kan zo nog gerichter communiceren met de gebruikers van haar website.

Supporter Marketing Platform
Door het gebruik van verschillende systemen voor ticketing en website, komen supporters van nature meer dan één keer voor in de data die Vitesse voor haar communicatie richting supporters gebruikt. Het Sports Alliance platform voorziet in het dagelijks opschonen, valideren en ontdubbelen van supporter gegevens zodat persoonlijke en gerichte communicatie mogelijk wordt. Het platform bestaat uit een viertal systemen.

De ClubMarketingDatabase is een datawarehouse voor het opschonen, ontdubbelen en opslaan van supporter gegevens. Een Campagne Management tool wordt gebruikt voor het maken en analyseren van campagnes. Hieraan gekoppeld is de CommunicatorCorp email marketingtool  voor het versturen van emailcampagnes en een Contact Management systeem. Binnen dit systeem kunnen individuele supporter profielen opgezocht en gewijzigd worden.

Vitesse en Sports Alliance
Vitesse maakt sinds 2007 gebruik van de dienstverlening van Sports Alliance en was daarmee de eerste club van Sports Alliance in Nederland. Sports Alliance treedt hierbij op als Data Manager, System Integrator en Marketing Consultant.

Maarten van Seggelen (Manager Marketingcommunicatie Vitesse): “De succesvolle samenwerking met Sports Alliance heeft geleid tot een verviervoudiging van het aantal bekende supporters. Daarnaast zijn we beter in staat om gericht te communiceren met onze supporters.”
 

Sports Alliance Ltd / / Foto’s Vitesse.nl

Hoofdsponsor: