9 december 2017 In de media

Nice-aanhangers die uitvak Vitesse uitklommen weer vrij

Drie Franse supporters van OGC Nice, die donderdagavond bij het Europa League-duel tegen Vitesse in Arnhem door de politie werden meegenomen, zijn op vrije voeten gesteld. Dat meldt de politie. Het drietal klom vlak na het laatste fluitsignaal in stadion GelreDome over de lexaanwand van het uitvak.

Meerdere politieagenten in burger grepen snel in nadat de Nice-aanhangers aan de andere kant van de wand waren beland. Enkele spelers van de Franse voetbalclub liepen daarop in de richting van de gepakte supporters om de politie tot kalmte te manen.

Volgens een politiewoordvoerder werden de overtreders meegenomen naar een andere plek binnen het stadion, omdat zij de huisregels van GelreDome hadden geschonden. De politie heeft daar hun persoonlijke gegevens genoteerd en die later doorgegeven aan de Franse autoriteiten. Die moeten bepalen of de drie worden vervolgd, zegt de politie.

Bezoekende fans van Nice zouden massaal hebben gedreigd het uitvak niet te verlaten als hun mede-supporters niet op vrije voeten zouden komen. De politie kan dat niet bevestigen.

,,Maar zo'n dreigement zou geen reden zijn om te handelen zoals is gedaan'', voegt de zegsvrouw toe.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: