24 maart 2011 In de media

NEC-fans belagen spelersbus Vitesse

De spelersbus van voetbalclub Vitesse uit Arnhem is eergisteren tijdens een rit in Nijmegen belaagd door een supporter van aartsrivaal NEC.

De jongen riep dat de spelersbus moest ,,oprotten’’ uit Nijmegen en gooide met een baksteen de achterruit van de bus aan gruzelementen.

De spelersbus werd die dag echter gebruikt om medewerkers van supermarkt Coop te vervoeren, die op bezoek gingen bij verschillende vestigingen in Nijmegen. In eerste instantie werd de groep vervoerd met een andere bus, maar die kreeg onderweg pech.

,,De mensen stonden langs de kant van de weg. De spelersbus van Vitesse was op dat moment het dichtst in de buurt en kon het snelst ingezet worden’’, verklaart Albert Winnemuller, directeur van vervoersbedrijf Betuwe Express, de keuze om de Vitessebus naar Nijmegen te sturen. ,,Juist op dat moment kwamen we een supporter tegen die zijn hart heeft liggen bij NEC en die vond dat deze bus niet thuishoorde in Nijmegen.’’

Toen de chauffeur de bus even had geparkeerd, ging het mis, aldus een woordvoerder van de politie. ,,Er kwam een jongen op een fiets langs die tegen de chauffeur riep dat hij moest oprotten met die bus. Vervolgens is hij stenen gaan halen en heeft hij de bus bekogeld, waarbij de achterruit werd vernield’’, aldus de zegsman. De chauffeur alarmeerde de politie, maar de jongen wist te ontkomen. ,,De bus was op dat moment leeg, dus gelukkig is er niemand gewond geraakt. Schijnbaar hadden ze er niet helemaal over nagedacht welk effect een Vitessebus in Nijmegen kan hebben.’’

Ook een woordvoerder van Vitesse laat weten dat het ,,vanuit voetbalperspectief achteraf niet zo slim was om de bus in te zetten in Nijmegen, ook nog eens anderhalve week voor de derby tussen Vitesse en NEC.’’ ,,Dan zijn de spanningen toch al hoog. Maar het ging hier puur om een noodgeval’’, aldus de woordvoerder van Vitesse. Volgens directeur Winnemuller waren er borden op de bus geplaatst met daarop de naam van zijn bedrijf, om zo de Vitesse- reclame deels af te schermen. ,,Maar een fanatieke supporter zal de bus toch blijven herkennen als Vitessebus.’’ De spelersbus wordt standaard ook ingezet voor andere ritten, aldus Winnemuller.

De Telegraaf

Hoofdsponsor: