22 april 2014 In de media

Nadeel Vitesse door bekerwinst PEC

De spectaculaire bekertriomf van PEC Zwolle kon op veel sympathie rekenen onder de liefhebbers van voetbal. Het heeft echter ook een keerzijde. Het is van invloed op het instromen in de Europe League.
Omdat PEC Zwolle als bekerwinnaar een van de twee hoogste Europa League-tickets heeft binnengehaald (de ander is voor de nummer drie in de eindrangschikking), zijn de Europa League-tickets die worden verdiend door de nummer vier in de competitie en de winnaar van de play-offs gedevalueerd.

De nummer vier (volgens de huidige stand Vitesse) stroomt nu al in de derde voorronde van de Europa League in met als eerste speeldagen 31 juli en 7 augustus. Bij winst moet de groepsfase dan via de play off ronde van de Europa League worden veiliggesteld.

De ploeg die de play-offs wint en via deze weg Europa ingaat (volgens de huidige stand een van het viertal PSV, SC Heerenveen, AZ en FC Groningen), moet in de tweede voorronde zelfs al op 17 en 24 juli aan de slag.

Die club moet dus niet alleen drie voorrondes zien te overleven alvorens in de groepsfase van de Europa League terecht te komen, maar ziet ook de voorbereiding bepaald worden door de vroege Europese verplichtingen.
 

Supporters Vereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: