18 mei 2015 In de media

Mourinho stalt Nathan mogelijk bij Vitesse

Nathan maakt komend seizoen geen deel uit van de A-selectie van Chelsea. De Londense club kondigde deze maand de miljoenenkomst van de negentienjarige middenvelder aan: de Braziliaan komt vanaf 1 juli voor iets meer dan zes miljoen euro over van Atlético Paranaense. Mogelijk wordt hij uitgeleend aan Vitesse, zo schrijven diverse Britse media.
In eerdere seizoenen profiteerde Vitesse al van de samenwerking met Chelsea door het huren van onder meer Nemanja Matic, Tomás Kalas, Patrick van Aanholt, Christian Atsu, Lucas Piazón, Josh McEachran, Wallace en Bertrand Traoré. Nathan, international van Brazilië Onder-20, zal zich in juli bij Chelsea melden, maar zijn verblijf zal van korte duur zijn. “Simpel, hier zal hij niet zijn. Hij zal komend seizoen geen lid van de A-selectie zijn”, zo verzekert manager José Mourinho.

“Je koopt voetballers, tegen zeer goede voorwaarden, vóór het moment dat de prijzen de pan uitrijzen. Je ontwikkelt een voetballer. Hij is van de club, hij wordt verhuurd en op het juiste moment keert hij terug.” Chelsea heeft dit seizoen liefst 26 voetballers verhuurd en dat zorgde de voorbije maanden voor veel kritiek. “These kids vertrouwen ons en weten dat wij het beste met hen voor hebben. Ze weten dat de beslissingen voor komend seizoen de beste beslissingen voor hen zijn. Ruben Loftus-Cheek blijft bij de selectie. De rest zal aan een goed team in een goede competitie worden verhuurd en daarna terugkeren.”
 


NB: Wij plaatsen dit artikel van een derde bronpartij onder de nadrukkelijke vermelding ‘gerucht’. Een transfer is pas definitief als het door Vitesse op de eigen site vitesse.nl wordt bevestigd.
Voetbalzone/Foto’s SV, FootMercato.net

Hoofdsponsor: