30 juli 2015 In de media

Moedig Vitesse buigt hoofd

Na een goed begin moest Vitesse op bezoek bij Southampton toch het hoofd buigen in het voorrondeduel van de Europa League. De Arnhemmers reizen met een 3-0 nederlaag op zak terug naar huis.
Al na drie minuten kreeg Vitesse een prima kans om de score te openen, maar Vako Qazaishvili schoot net langs de paal.

In de loop van de eerste helft kreeg Southampton, waar Jordy Clasie en Maarten Stekenburg een basisplaats hadden, steeds meer overwicht. De dreiging voor het doel van Eloy Room werd groter en groter. Het dreigde al een paar keer mis te gaan, maar toch duurde het tot de 36e minuut voordat Southampton op voorsprong kwam. Graziano Pellè knalde keihard de 1-0 binnen.

Op slag van rust haalde Rochdi Achenteh in het strafschopgebied Sadio Mané neer. Dusan Tadic schot de penalty onberispelijk binnen: 2-0.

Momentjes voor Vitesse
In de tweede helft nam Southampton gas terug en Vitesse kreeg wat meer momentjes voor het doel van Stekelenburg. Dat leidde in de 70e minuut tot een prima kans voor Rashica, maar de doelman redde uitstekend op het schot van de invaller. Even daarvoor was Clasie naar de kant gehaald.

Tien minuten voor tijd was het weer Rashica die kon uithalen in de zestien, maar hij schoot ongelukkig tegen een ploeggenoot aan. Na een fout tien minuten voor tijd van Chelsea-huurling Lewis Baker en wat gedoe in de defensie van Vitesse was het uiteindelijk Shane Long die de derde treffer voor Southampton maakte.

Volgende week donderdag is de return in Arnhem.