Vitesse in de media
'Midtgarden in de winterstop naar Vitesse' 29/07/2011

Na slechts een half seizoen te hebben gespeeld bij Odd Grenland is de Noor Erik MidtGarden (23) klaar voor de Nederlandse club Vitesse in de Eredivisie. Hij speelft het komend half jaar eerst op uitleenbasis voor Flora Tallinn.

Het talent gaat het komend half jaar spelen voor de kampioen van afgelopen seizoen in Estland, Flora Tallinn. Midtgarden verhuist daarna per 1 januari 2012, in de winterstop van de Nederlandse competitie, naar Vitesse. De intentie is om voor twee jaar te tekenen. De middenvelder, die ook op de spitspositie uit de voeten, kan komt transfervrij naar Arnhem.

'Het gaat allemaal heel snel. Spelen in een ander land was altijd al een droom, dus dit was een kans die ik nu krijg en en met twee handen moet aangrijpen', vertelt MidtGarden aan de TA.

Erik Midtgarden
Date of birth: 18.11.1987
Age: 23
Height: 1,84
Nationality: Norway
Position: Midfield - Centre Forward
Foot: right
Market value: 250.000 £

Voorzitter van Odd Grenland, Tore Andersen, wijst erop dat er nog het nodige papierwerk moet worden verricht. 'Niets is duidelijk tot alle papieren in orde zijn. Het transfervenster in Estland sluit zondag, dus alles moet voor die tijd in orde worden gemaakt, 'zegt Andersen in de TA.

Achtereenvolgens speelde de Noor voor Pors Grenland, Notodden en Mjøndalen. In totaal maakte hij voor die clubs 29 goals in 116 duels. In 2006 en 2007 kwam hij uit voor het Noorse nationale team. Met Marcus Pedersen heeft Vitesse reeds een spits uit dat land in de gelederen.


(NB: artikelen met het logo 'gerucht'  zijn onbevestigd maar wel met aanwijsbare bron. Nieuws is pas feitenlijk als Vitesse het op haar site bevestigd)


Bron: TA Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl