17 december 2017 In de media

Matig Vitesse kan in Enschede niet voor ommekeer zorgen

De competitiewedstrijd tussen FC Twente en Vitesse heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. De ploeg van Gertjan Verbeek kwam al vroeg op voorsprong via Fredrik Jensen, maar Mason Mount bepaalde nog in de eerste helft de eindstand: 1-1.
Twente loopt door het gelijkspel een puntje uit op NAC Breda en Roda JC Kerkrade, maar blijft vijftiende staan in de Eredivisie. Vitesse staat zevende.

Verbeek boekte midweeks op bezoek bij NAC Breda (1-2) zijn eerste overwinning als trainer van FC Twente. Oussama Assaidi was toen met twee doelpunten de grote man aan de kant van de Tukkers en hij gaf ook tegen Vitesse zijn visitekaartje af. De buitenspeler had na een klein kwartier voetballen een mooie pass in huis op Jensen, die vervolgens knap wegdraaide bij Guram Kashia en doelman Remko Pasveer tot slot het nakijken gaf met een bekeken schot.

Vitesse wist slechts één van zijn laatste zes competitiewedstrijden in winst om te zetten en maakte ook in Enschede geen geweldige indruk. Toch wist de ploeg van Henk Fraser op het half uur de gelijkmaker tegen de touwen te werken. Mount kreeg de bal met enig fortuin voor zijn voeten en gaf Joël Drommel vervolgens geen kans met een verwoestende uithaal: 1-1. In het restant van het eerste bedrijf gebeurde er niet veel meer.

Ook na de onderbreking werd het publiek in De Grolsch Veste niet verwend. Milot Rashica ondernam na een uur spelen de eerste serieuze doelpoging in de tweede helft, maar zijn schot werd simpel gepareerd door Drommel. Aan de andere kant vond Thomas Lam Pasveer op zijn weg. Fraser bracht in de slotfase Tim Matavz nog binnen de lijnen teneinde de 1-2 te forceren, maar een winnaar bleef uiteindelijk uit.