15 oktober 2017 In de media

Linssen redt punt voor Vitesse bij Heracles

Vitesse heeft de kans om de tweede plek in de eredivisie over te nemen verprutst. Bryan Linssen bezorgde de Arnhemse club zondag ternauwernood een punt in Almelo.
De vleugelspits schoot een inspiratieloze Gelderse formatie in de slotfase op 1-1 tegen Heracles. De equipe van coach Henk Fraser staat nu op de vierde plek op de ranglijst.

Vitesse had in de openingsfase nog de controle, maar zorgde nauwelijks voor druk en diepgang. Heracles werd daarmee al snel de bovenliggende partij in Almelo. Doelman Remko Pasveer hield de Arnhemse club in de eerste helft op de been. Hij redde twee keer op inzetten van Reuven Niemeijer en tikte een inzet van Brahim Darri fabelachtig uit de kruising. Niemeijer en Darri mikten bij twee kansen ook nog onzuiver.

Vitesse mocht daarmee blij zijn dat de stand bij rust nog 0-0 was. Na de pauze toonde de Arnhemse formatie meer geldingsdrang. Dat leverde ook een kans op voor Tim Matavz, maar doelman Bram Castro redde op zijn inzet. De keeper keerde ook een vrije trap van Alexander Büttner.

Kopgoal
De impasse werd doorbroken door invaller Kristoffer Peterson. De Zweed won na 73 minuten in de lucht van Fankaty Dabo en kopte zo de voorzet van Brandley Kuwas binnen: 1-0.

Vitesse leek daarmee geslagen, maar de Arnhemse formatie vond uiteindelijk toch nog een uitweg. Linssen, die niet zijn beste duel van dit seizoen afwerkte, maakte gebruik van de chaos in de defensie van Heracles en schoot na 87 minuten laag en hard binnen: 1-1.

Heracles-Vitesse 1-1 (0-0)
73. Peterson 1-0, 87. Linssen 1-1
Gele kaarten: Van Ooijen (Heracles), Dabo (Vitesse)

Heracles: Castro; Droste, Pröpper, Hardeveld, Duarte; Niemeijer (82. Van Ooijen), Pelupessy, Monteiro; Kuwas, Gladon (73. Vermeij), Darri (68. Peterson).
Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia (86. Colkett), Miazga, Büttner; Bruns, Serero (82. Castaignos), Foor (60. Mount); Rashica, Matavz, Linssen.