31 maart 2015 In de media

Lieftink en Osman naar hoofdmacht Vitesse

Vitesse heeft deze week bekend gemaakt dat Elmo Lieftink en Mo Osman een contractaanbieding hebben ontvangen en volgend seizoen aansluiten bij de hoofdmacht van de Arnhemse eredivisieclub.
Lieftink en Osman maken dit seizoen nog deel uit van Jong Vitesse, dat ongeslagen aan kop gaat van de hoogste competitie voor beloftenteams. Met nog vier wedstrijden op het programma heeft Jong Vitesse een voorsprong van negen punten op achtervolgers Jong AZ en Jong Willem II, waardoor het slechts een kwestie van tijd is voordat de reserves van Vitesse landskampioen worden. Door dit kampioenschap is Jong Vitesse één van de kandidaten om Jong Twente te vervangen als twintigste deelnemer aan de Jupiler League.

Elmo Lieftink is een 21-jarige multifunctionele middenvelder die het grootste deel van de jeugdopleiding van Vitesse heeft doorlopen. De in Deventer geboren Lieftink debuteerde in de winterstop van vorig seizoen al tijdens het trainingskamp van Vitesse in Abu Dhabi als spits in een oefenwedstrijd. Lieftink ging ook afgelopen winter met de hoofdmacht mee op trainingskamp in Spanje en is dit seizoen aanvoerder van Jong Vitesse.

Mohammed Osman speelt vanaf de zomer van 2008 in de jeugdopleiding van Vitesse. De sierlijke aanvallende middenvelder werd in Syrië geboren en speelde voorheen bij DVV uit Duiven. De 20-jarige Duitser Robin Gosens werd vanaf de winterstop van vorig seizoen aan FC Dordrecht verhuurd. Na de promotie met Dordrecht speelde Gosens inmiddels 26 wedstrijden in de eredivisie waarin hij twee keer scoorde. Gosens kan zowel linker vleugelverdediger als middenvelder spelen en zal doordat Vitesse de optie in zijn contract licht volgend seizoen weer het geel zwart dragen.
 

hetgeldersvoetbal.nl – Peter de Kinder / Foto’s SV

Hoofdsponsor: