9 december 2017 In de media

Lelieveld wil na Europa de eredivisie in

De Europese campagne heeft voor Julian Lelieveld de weg geopend bij Vitesse.
 Het talent uit eigen school zit na de testmatches tegen Lazio en Nice dicht tegen de basis aan.

In de ogen van de technische leiding van Vitesse is Julian Lelieveld de back van de toekomst. De club heeft alle vertrouwen in de jeugdinternational. Maar omdat de Hattemer nog moet rijpen, heeft de Arnhemse eredivisionist voor dit jaar ook Fankaty Dabo gehuurd van Chelsea. De Brit is de vleugelverdediger van het eerste uur in de hoofdstad van Gelderland.

Sneller dan verwacht is Lelieveld (20) uitgegroeid tot een stevige concurrent van de Engelsman. De Hattemer is rustiger aan de bal dan Dabo, maar die heeft meer snelheid en duelkracht. De keuze wordt door trainer Henk Fraser bepaald op details.

Vorig jaar het beloftenteam, nu nadrukkelijk in beeld voor de basis. Dat zijn grote stappen.

,,Zo bezien wel. Ten opzichte van vorig jaar heb ik wel progressie gemaakt, ja. Maar vorig seizoen was dus ook gewoon slecht. Toen kon ik geen moment aanspraak maken op speeltijd in het eerste elftal. Ook bij de beloften was ik te vaak niet goed."

Vanwaar dan deze ontwikkeling?

,,Deels is dat een natuurlijk groeiproces, denk ik. Maar Europa heeft mij goed gedaan. Door dat drukke programma hebben er wisselingen plaatsgevonden. Ik heb mijn kans gepakt. Want dat is het. Dit is geen cadeautje. Ik heb mezelf laten gelden en heb die wedstrijden tegen Lazio en Nice goed volbracht."

De verwachtingen naar jou zijn hoog bij Vitesse.

,,Ik hoop de back van de toekomst te worden. Ik geloof ook dat die kans reëel is. Ik had in de afgelopen twee jaar al wel meer wedstrijden moeten spelen. Ik ben er nog lang niet."

Dit zijn toch alleen de inleidende beschietingen?

,,Dat is wel de bedoeling. Ik wil de basis in. De potten tegen Lazio en Nice hebben de trainer in elk geval aan het twijfelen gebracht. Dat is al een hele stap. Ik hoop nu in de eredivisie door te breken."\

De tackle zit er alvast goed in. Dat heb je tegen Nice (sliding op Racine Coly) wel laten zien.

,,Nou, daar was ik even te gretig. Ik speel de bal wel. Maar met het andere been haal ik vol door. In alle eerlijkheid: dat had een strafschop moeten zijn. Het zat even mee. Dat is ook een goed teken."

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: