24 april 2015 In de media

Kramer schiet ADO in slotfase voorbij Vitesse

Vitesse lijkt de derde plaats in de Eredivisie wel te kunnen vergeten. De Arnhemmers verloren vrijdagavond door een laat doelpunt van Michiel Kramer met 1-0 en hielden voor het eerst sinds 24 januari nul punten over aan een competitiewedstrijd.
De achterstand van Vitesse op Feyenoord kan dit weekeinde oplopen tot zeven punten. ADO klimt naar de twaalfde plaats in de Eredivisie.

Vitesse was tot vrijdag elf wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie; de laatste keer dat men een langere reeks zonder nederlaag wist neer te zetten, was in april 2002 met vijftien duels. De vierhonderd meegereisde supporters werden echter niet warm van het spel van hun favoriete ploeg in de eerst helft en de eerste kansen waren ook voor ADO: Eloy Room redde op een schot van Roland Alberg en kwam even later in actie bij een poging van Kevin Jansen. De thuisploeg had een licht overwicht en leek na twintig minuten op voorsprong te komen, toen Michiel Kramer de bal na een vrije trap van Alberg in de verre hoek kopte.

De scheidsrechter had echter buitenspel geconstateerd en daardoor ging het Haagse feestje niet door. Een paar minuten later lag de bal er aan de andere kant van het Kyocera Stadion in: Dion Malone kopte een voorzet van Kevin Diks achter zijn eigen doelman, maar Uros Djurdjevic had buitenspel gestaan en ook deze treffer werd geannuleerd. Vitesse nam het balbezit in het laatste kwartier van de eerste helft over van ADO, maar tot kansen leidde dit niet. ADO werd ook niet meer gevaarlijk en daardoor bleef de eerste helft gespeend van doelpunten. Ook na rust kwam het duel lange tijd niet echt los.

ADO was in het eerste kwartier wel de betere, maar kon Vitesse niet in de problemen brengen. Een van richting veranderd schot van Alberg zeilde net over en een kopbal van Vito Wormgoor dat recht op Room af ging, waren lange tijd de enige wapenfeiten van de formatie van Henk Fraser. Het in het blauw gestoken Vitesse speelde ongeïnspireerd en daarom voerde Bosz halverwege de tweede helft een dubbele wissel door: Marko Vejinovic en Valeri Qazaishvili werden vervangen door Marvelous Nakamba en Josh McEachren. Twintig minuten voor tijd kreeg Vitesse plotsklaps een geweldige mogelijkheid om de score te openen.

Djurdjevic schoot uit de draai vanuit een moeilijke hoek op het doel, maar Martin Hansen voorkwam de 0-1. Twaalf minuten voor tijd kreeg Vitesse opnieuw geweldige kansen om alsnog als winnaar uit de strijd te komen: het doel van Hansen werd tot drie keer toe onder vuur genomen en Jan-Arie van der Heijden mikte de laatste poging over het vijandelijke doel. Het treffen leek zodoende in een brilstand te eindigen, maar vijf minuten voor tijd werd het 1-0. De defensie van Vitesse schatte in uittrap van Hansen volledig verkeerd in en daardoor kon Kramer keeper Room omspelen en scoren. Vitesse probeerde het daarna nog wel, maar kon geen gelijkmaker meer afdwingen.