18 augustus 2017 In de media

Koploper Vitesse wint ook bij Roda JC

Vitesse heeft vrijdagavond ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. De koploper was in Kerkrade te sterk voor Roda JC: 1-3. Tim Matavz, Thomas Bruns en Guram Kashia hielpen de Arnhemmers aan de zege.
Vitesse, dat in dezelfde formatie startte als vorige week tegen NAC Breda (4-1), kreeg via Guram Kashia de eerste goede kans van de wedstrijd. Roda JC-doelman Hidde Jurjus (ex-De Graafschap) redde fraai op de kopbal van de Georgische aanvoerder. Jorn Vancamp was na een half uur spelen namens de thuisploeg dichtbij de openingstreffer. Keeper Remko Pasveer voorkwam met een knappe reflex een Limburgse goal.

De Arnhemmers kwamen vervolgens in de 40ste minuut op voorsprong via Tim Matavz. De Sloveense spits krulde de bal in de kruising na een enorme fout van Roda-verdediger Frederic Ananou: 0-1.

De thuisploeg was de tweede helft een stuk beter dan Vitesse. Christian Kum verprutste al snel een opgelegde kans, na ruim een uur spelen was het wel raak. Simon Gustafson benutte via de rug van keeper Pasveer een strafschop, nadat Milot Rashica een overtreding had gemaakt op Mikhail Rosheuvel: 1-1.

Thomas Bruns zette de gasten uit Arnhem vijf minuten later weer op voorsprong. De middenvelder van Vitesse, deze zomer zomer overgekomen van Heracles Almelo, schoot een vrije trap raak vanaf de rand van het strafschopgebied: 1-2. Aanvoerder Kashia kopte tien minuten voor tijd de 1-3 binnen.

Roda JC – Vitesse (1-3)
40. Matavz 0-1, 64. Gustafson 1-1 (penalty), 69. Bruns 1-2, 80. Kashia 1-3.
Gele kaart: El Makrini (Roda JC), Bruns, Linssen (Vitesse)
Scheidsrechter: Kamphuis. Toeschouwers: 12.004.

Roda JC: Jurjus; Kum, Ananou, Werker, Van Peppen; El Makrini (84. Ndenge), Gnjatic, Gustafson, Paulissen (81. Van Velzen); Vancamp (68. Schahin) en Rosheuvel.

Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Kruiswijk, Büttner; Serero, Bruns (83. Miazga), Foor; Rashica (75. Rashica), Matavz (71. Castaignos) en Linssen.