2 augustus 2015 In de media

Koeman geeft spelers rust

Southampton heeft zondag een serie oefenwedstrijden afgesloten met een gelijkspel tegen Espanyol (1-1).
Trainer Ronald Koeman greep het laatste vriendschappelijke duel in de aanloop naar de start van de Premier League aan om veel spelers rust te gunnen.

Doelman Maarten Stekelenburg hoefde net als de geblesseerde Jordy Clasie helemaal niet in actie te komen. Graziano Pellè en Dusan Tadic speelden net als veel andere basisspelers slechts een helft.

Southampton gaat donderdag op bezoek bij Vitesse voor de return in de derde voorronde van de Europa League. Het is onduidelijk of trainer Koeman dan wel zijn beste elftal opstelt. De nummer zeven van afgelopen seizoen in de Premier League won afgelopen donderdag al met 3-0 van Vitesse.

Salva Sevilla bracht Espanyol op voorsprong. In de slotfase voorkwam Jay Rodriguez met een afstandsschot dat Southampton een nederlaag voor eigen publiek leed.