9 april 2014 In de media

KNVB sprak met Vitesse-top

Maandag zat een delegatie van de KNVB om tafel met Vitesse-directeur Joost de Wit en raad van commissarissen voorzitter Bert Roetert.
De relatie tussen de KNVB en Vitesse is al jaren koeltjes en zakelijk. 'We hebben een goed gesprek gehad waarin wij onze standpunten hebben neergelegd', zegt De Wit. 'Er zijn drie gesprekken en daarna wordt bekeken of er verder onderzoek nodig is. We zullen afwachten met wat voor bewijzen ze komen', doelt de directeur op geplande gesprekken door de KNVB met Jordania en Van Leeuwen.

Rapportage in alle openheid

De KNVB is bezorgd en wil in de gesprekken opheldering van Vitesse. Maar volgens De Wit is er niets vreemds aan de hand tussen Chelsea en Vitesse en is de integriteit van de eredivisie ook niet in het geding. 'Wij voldoen aan alle regels van de KNVB. Daarin is niets veranderd. In alle openheid rapporteren wij sinds de overname in 2010 keurig aan de bond zoals dat hoort.'   

Organisatiestructuur Vitesse

Zoals gemeld moet ook voormalig eigenaar Merab Jordania zich volgende week melden om uitleg te geven over zijn uitlatingen in diverse media dat Vitesse van Londen geen kampioen mocht worden. Ook heeft de bond naar verluidt vragen over de bedreigingen van Jordania aan het adres van De Wit en het stadionverbod dat de Georgiër opgelegd kreeg. Zeker is dat de bond de organisatiestructuur van de Arnhemse club exact helder op papier wil hebben, zo bevestigt een woordvoerder. Wanneer de gesprekken met Van Leeuwen en Jordania exact zijn, wil de voetbalbond niet zeggen.

De KNVB praat binnenkort ook met Ted van Leeuwen over zijn recente uitspraken in de media over de rol en invloed van Chelsea richting Vitesse. Dat bevestigt een woordvoerder van de voetbalbond. Van Leeuwen was jarenlang scout en technisch directeur bij Vitesse. De Apeldoorner zei onder meer dat hij 'soms het gevoel kreeg' dat de Arnhemse club geen kampioen mocht worden van de Londense topclub. Van Leeuwen beargumenteerde dat onder meer door te zeggen dat Chelsea andere belangen heeft dan Vitesse en zij de prioriteit veel meer leggen bij het opleiden van spelers.
 


RvC-voorzitter Bert Roetert
Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: