21 augustus 2014 In de media

Kick-off Old Stars Vitesse

Donderdag 21 augustus vond op sportpark Rijkerswoerd de kick off van OldStars Vitesse plaats.
Oud-speler Frans Thijssen opende OldStars, een initiatief om 60-plussers kennis te laten maken met Walking Football en onderlinge sociale contacten te bevorderen. Helaas werd één van de deelnemers tijdens het evenement onwel. De deelnemer is door hulpdiensten naar het ziekenhuis vervoerd.

De kick-off werd geopend door oud-speler Frans Thijssen. Hij had zijn voormalige collega Chris de Vries meegenomen. Samen vertelden zij over het plezier in en het belang van sporten, ook op latere leeftijd. Nadat clubarts van Vitesse, Leo Heere, de deelnemers vertelde over een gezonde levensstijl, vonden de eerste oefeningen plaats in de kantine van de Arnhemse convenantclub ESA.

De deelnemers kleedden zich om in officiële Vitesse-kleding en werden gemeten en gewogen. Vervolgens werd op het kunstgrasveld begonnen met Walking Football. Na de warming-up werden korte onderlinge partijtjes gespeeld. Kort voor het einde van de training werd een deelnemer onwel. De deelnemer is door hulpdiensten naar het ziekenhuis vervoerd. Het resterende deel van de training werd daarop gestaakt.

De volgende training vindt plaats op donderdag 28 augustus. Het afsluitende toernooi is medio januari 2015.

Old Stars
Old Stars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, de Eredivisie en de VriendenLoterij in samenwerking met Vitesse. Het project startte in oktober 2013  en loopt momenteel bij 7 Eredivisieclubs. Bij Old Stars wordt de nieuwe voetbalvariant ‘Walking Football’  gehanteerd. Bij deze variant mag niet gerend worden, zijn tackles verboden en moet de bal onder heuphoogte blijven.

  
 


OldStars-deelnemer maakt het naar omstandigheden goed

De deelnemer aan het OldStars-toernooi van Vitesse die donderdag onwel werd, maakt het naar omstandigheden goed. Dat meldt de voetbalclub.

De man kon snel geholpen worden dankzij de aanwezigheid van de clubarts, een AED en mensen met een reanimatiediploma.

Het evenement werd stopgezet nadat de man onwel was geworden.

Vitesse zegt te kijken of er misschien aanvullende maatregels nodig zijn tijdens een volgende OldStars, hoewel er volgens de club altijd professionele begeleiding en toezicht aanwezig is.

Vitesse / Video TelevisieArnhem / Omroep Gelderland

Hoofdsponsor: