27 mei 2015 In de media

Kevin Diks voelt vermoeidheid na zwaar seizoen

Vitesse verloor zijn laatste wedstrijd tegen Heerenveen met 4-1 en werd alle kanten opgespeeld. Kevin Diks kent de kracht van de ploeg.
'Het is oppassen voor de counter. Ze zijn met Larsson, Uth en Slagveer goed in de omschakeling. Daar loeren ze ook op', weet de 18-jarige rechtsback.

Diks speelde veel wedstrijden dit seizoen en kreeg na de winterstop ook een basisplaats bij Vitesse. De vermoeidheid komt na een zwaar seizoen opzetten, bevestigt de Apeldoorner. 'Soms voel je je even wat minder goed. Ja, dat  is lichamelijk en mentaal en dus moet je nu ook veel rust pakken', weet de nuchtere verdediger.

Helemaal op

Zijn trainer Peter Bosz heeft een logische verklaring. 'Kevin speelde vorig jaar nog bij de A1. Hij kwam vrij snel bij de selectie en is ook snel basisspeler geworden. Ik kan me zijn vermoeidheid dus heel goed voorstellen. Dan ga je dat voelen als je 18 jaar bent. Ik was al 27 toen ik naar Feyenoord ging. Ik had Europees voetbal gespeeld en bij het Nederlands elftal. Aan het eind van het seizoen was ik helemaal op. Omdat het nieuw is. En dat is voor Kevin natuurlijk ook zo.'
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: