30 augustus 2015 In de media

Keurige winst Vitesse op SC Cambuur : 4-1

In de tweede thuiswedstrijd van dit eredivisieseizoen heeft Vitesse opnieuw een overwinning behaald. Na de zege op Roda JC Kerkrade van twee weken terug, waren de Arnhemmers zondagmiddag met 4-1 te sterk voor SC Cambuur. Namens Vitesse scoorden Lewis Baker, Abiola Dauda, Guram Kashia en Dominic Solanke. Baker miste in de tweede helft een strafschop.

Vitesse begon flitsend aan de wedstrijd. In de tweede minuut was het al raak. Na een goede lange bal van Kashia werd Nathan dermate gehinderd door Mac-Intosch dat Vitesse een strafschop verdiende. Deze werd door Baker hard in de rechterhoek binnen geschoten. De Engelsman maakte hiermee zijn tweede eredivisietreffer van dit seizoen. De Arnhemmers bleven domineren en dat resulteerde in een goede kans voor Diks, die uit een corner rakelings naast schoot. Uit een vrije trap zorgde Baker in de zevende minuut opnieuw voor gevaar, deze bal ging ook net naast.

Na tien minuten zorgden de bezoekers uit Leeuwaren voor het eerste gevaar. De corner van Houtkoop ging voorlangs nadat de bal door Ogbeche werd gemist. Daarna golfde het spel wat op en neer en werden er aan beide kanten niet heel veel kansen meer gecreëerd. Uit het niets viel in de 28e minuut dan ook de gelijkmaker. Na een pass van Mac-Intosch kon oud-Vitessenaar Van de Streek de bal aannemen en hard geplaatst binnen schieten.

De Arnhemmers reageerden direct. Vier minuten na de gelijkmaker zette Dauda de Vitessenaren opnieuw op voorsprong. Rashica trok goed naar binnen en schoot tegen de handen van doelman Nienhuis. Uit de rebound wist de Nigeriaan de 2-1 binnen te schieten.

Een aantal minuten later zorgde Dauda opnieuw voor gevaar. Na een goede individuele actie kwam zijn lage voorzet helaas niet bij een medespeler aan. In de laatste minuut van de eerste helft was Vitesse via opnieuw Dauda en Achenteh nog dichtbij de 3-1. Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft was Vitesse dichtbij een derde treffer. Vako gaf na een goede individuele actie een slimme pass op Nathan. De Braziliaan wilde graag scoren, maar zag zijn schot net naast getikt worden door doelman Zeinstra, die in de tweede helft collega Nienhuis verving.

In de 66e minuut verdiende Vitesse voor de tweede keer deze middag een strafschop. Baker dribbelde het zestienmetergebied in en werd neergehaald door Heerings. De middenvelder ging zelf achter de bal staan, maar wist zijn tweede penalty niet te benutten. Zijn schot ging via de lat achter het doel van Zeinstra. Een kwartier voor het einde was invaller Ibarra dichtbij de 3-1. De aanvaller verving in de 67e minuut Nathan, die voor het eerst dit seizoen in de basis begon. Na een goede actie schoot Ibarra de bal rakelings naast.

In de 85e minuut besliste aanvoerder Kashia de wedstrijd. Na geklungel achterin de defensie bij Cambuur, kon de verdediger gemakkelijk de derde Arnhemse treffer binnenkoppen. In de blessuretijd wist invaller Solanke zijn eerste doelpunt voor Vitesse te maken, de spits schoot na een prima actie raak.

Volgende week staat er vanwege de interlandperiode geen eredivisiewedstrijd op het programma. Een groot aantal spelers van Vitesse is opgeroepen voor de nationale selecties. 13 september spelen de Arnhemmers een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Een week later wordt op 20 september de jaarlijkse Airborne-wedstrijd wedstrijd gespeeld. In GelreDome ontvangt Vitesse provinciegenoot De Graafschap.