10 augustus 2012 In de media

Jordania: ‘We betalen vier tot vijf miljoen meer dan gepland stond’

Merab Jordania is een illusie armer. De Georgische eigenaar hoopte zich met Vitesse te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, maar moest zijn meerdere erkennen in Anzhi Makhachkala.

Over twee wedstrijden was de ploeg van Guus Hiddink met 0-4 te sterk. Na afloop van het duel in GelreDome werd de zakenman opgevangen door het Russische journaille.

Aan Jordania werd gevraagd of hij werkelijk een stroman is van Roman Abramovich, de eigenaar van Chelsea, en dus zelf weinig te vertellen heeft bij de Arnhemse club. “Je weet het misschien nog beter dan ik, dat bij een band met vriendschappelijke betrekkingen er direct geruchten ontstaan. Beter gezegd: ik ben honderd procent de eigenaar van Vitesse. En onze relatie gebruiken we als we spelers van Chelsea huren.”

“En hoeveel ik in de club investeer? Dat is geen geheim. Dat is het bedrag van tien tot twaalf miljoen euro, maar dat kan variëren door transfers”, vervolgde Jordania, die waarschijnlijk doelde op de huidige transferperiode. “We kijken altijd rond voor versterking. Nu, bijvoorbeeld, verwachten we twee of drie nieuwe spelers vast te leggen. Daarvoor betalen we vier tot vijf miljoen meer dan gepland stond. Tegelijkertijd is mijn doel om de club op een bepaald moment break-even te laten draaien.”

Voetbalzone

Hoofdsponsor: