16 maart 2017 In de media

Jong Vitesse wint kraker vs TEC Tiel: 3-1

Jong Vitesse wint op 15 maart om 20.00 uur haar inhaalwedstrijd tegen TEC Tiel met 3-1. De ploeg van John Lammers pakt daarmee drie hele belangrijke punten tegen een concurrent in de Tweede Divisie
TEC zoekt in de beginfase veelvuldig de ruimte met een paar steekballen in de diepte. Michael Tørnes, die na zijn optreden tegen PEC Zwolle de nodige kritiek te verduren kreeg, houdt zijn ploeg nu een paar keer knap op de been. De Deen plukt een bal uit de kruising en blijft op de been wanneer hij oog in oog staat met een speler van TEC.

Na een kwartier is het de beurt aan de ploeg van trainer John Lammers. Bij vlagen gooien de Arnhemmers het tempo flink omhoog, wat uiteindelijk resulteert in een goede kop goal van Imad Najah op aangeven van Mohammed Osman, 1-0.

Een paar minuten later heeft Jong Vitesse spits Yuning Zhang de 2-0 op zijn schoen, maar zijn knappe schot komt via de onderkant van de lat weer terug in het veld. Hierna wordt Jong Vitesse steeds slordiger en verspeeld de bal waardoor TEC gevaarlijker wordt. De gelijkmaker hangt in de lucht en de bezoekers krijgen hulp van Julian Lelieveld die de bal in eigen doel kopt, 1-1.

Na rust schiet Jong Vitesse snel uit de startblokken en weet na drie minuten alweer het doel te vinden. Mohammed Osman twijfelt geen moment en haalt van afstand uit. Zijn schot is onhoudbaar voor de doelman van TEC en daardoor staan de Arnhemmers weer op voorsprong, 2-1.

De Arnhemmers blijven aandringen en zoeken steeds meer de combinatie. Dit levert een aantal grote kansen op waaronder het afgekeurde buitenspel doelpunt van Hicham Acheffay. Bij een 2-1 stand heeft TEC nog uitzicht op een punt, maar in de slotfase maakt Thomas Oude Kotte een einde aan deze illusie. De aanvoerder van Jong Vitesse schiet een vrije trap prachtig achter de Tielse doelman, 3-1. Hiermee houden de Arnhemmers de drie belangrijke punten op Papendal.

Jong Vitesse vs TEC 3-1
’18 1-0 Imad Najah
’36 1-1 Julian Lelieveld (ED)
’48 2-1 Mohammed Osman
’88 3-1 Thomas Oude Kotte