23 november 2015 In de media

Jong Vitesse wint eigen Gelderse derby

Jong Vitesse heeft weer goede zaken gedaan in de beloften-competitie. Jong Achilles ’29 werd maandag 23 november met 3-0 verslagen.
De Arnhemmers kwamen in de derde minuut met de schrik vrij toen de Groesbekers van afstand op doel schoten. Jeroen Houwen kon niets anders dan toekijken hoe het schot van Jong Achilles ‘29 op de lat eindigde.

Hierna drong Jong Vitesse steeds meer aan. Elmo Lieftink kreeg een enorme kans na een vroege voorzet van Julian Lelieveld, maar het lukte de Deventenaar niet om te scoren.
Aan de rechterkant liep de samenwerking tussen Lelieveld en Renato Ibarra soepel. Hierdoor werd Yuning Zhang een aantal keer in stelling gebracht. Hij kreeg de bal echter niet tegen het net.

Het was dan ook geen verassing dat Julian Lelieveld, na goed doordekken, het eerste doelpunt maakte. Nadat hij de bal had veroverd schoot hij de bal, in de lange hoek, binnenkant paal binnen, 1-0.

Scheidsrechter Mike de Bruijn kende twee discutabele beslissingen. Vrij snel achter elkaar hadden beide teams een penalty kunnen krijgen, maar De Bruijn gaf ze in beide gevallen niet.

In de dertigste minuut kreeg de ploeg van John Lammers alsnog een penalty nadat een speler van Jong Achilles ’29 hands maakte. Isaiah Brown schoot de bal rustig binnen, 2-0.
De eerste helft werd passend afgesloten met een hoogstandje van Danilo Pantic. De Serviër nam de bal uit de lucht en liet hem een tijd stil op zijn voet liggen, waarna hij hem weer naar een medespeler speelde.

Na de rust gingen de Arnhemmers op zoek naar de 3-0. Arshak Koryan kreeg in de 49e minuut een grote kans op de derde goal na een goede voorzet van Renato Ibarra.

De ploeg van Achilles-trainer Dennis Krijgsman kreeg vlak na elkaar nog twee behoorlijke kansen op een doelpunt. Door een fout van Rochdi Achenteh moest Jeroen Houwen in actie komen om een goal te voorkomen.

Even later vond dezelfde Achenteh dat de scheidsrechter moest fluiten voor buitenspel. Maar het spel ging verder en door de commotie liet Jeroen Houwen de bal zomaar los. De speler van Jong Achilles ’29 schrok zelf echter ook van deze kans en kon daardoor niet op tijd in actie komen.

In de 66e minuut kwam Kai Koreniuk erin voor Yuning Zhang. Nog geen minuut later speelt Koreniuk de bal over de Groesbeekse keeper heen, 3-0. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist. Waardoor deze Gelderse derby in Arnhems voordeel eindigt. Nu op naar de derby van zondag!