5 oktober 2015 In de media

Jong Vitesse slaat opnieuw na rust toe

Jong Vitesse heeft maandagavond met 2-1 van Jong De Graafschap gewonnen. Bij rust stonden de Arnhemmers nog met 0-1 achter.
Jong Vitesse had weinig moeite met de Gelderse tegenstander. Met onder andere Dauda, Pantelic, Nathan en Van der Werff in de gelederen, drukte het elftal van trainer John Lammers gelijk de stempel op het duel.

Tegen de verhouding in kwam Jong de Graafschap op een 0-1 voorsprong na een fout van keeper Velthuizen. De goalie liep ver zijn doel uit om de bal te onderscheppen en schoot de bal tegen Vermeij aan. De Graafschap-speler reageerde snel en schoot de bal eenvoudig over grote afstand in lege het Arnhemse doel.

Vitesse creëerde daarna nog een aantal goede kansen via onder andere Nathan en Pantic (bal op de paal), maar wist deze niet te verzilveren. Zo gingen beide ploegen met de stand van 0-1 de rust in.

Het spelpeil zakte in de tweede helft en de eerste grootste kans was voor de gasten uit Doetinchem. Velthuizen moest tot het uiterste gaan om een kopbal van De Koning uit doel te houden.

Na een uur spelen stelde Jong Vitesse echer orde op zaken. Dauda scoorde na een assist van Osman. Een kwartier later schoot Pantic zijn prachtig genomen vrije trap met een krul in een keer de van het hoek in en bracht Jong Vitesse de volle winst: 2-1.

Dauda mistte een uitgelezen kans op 3-1. Het bracht de Arnhemmers in de slotfase nog in een onnodige hectische fase waarin doelman Velthuizen zijn ploeg met een aantal reddingen voor puntverlies behoedde.

Bij Jong De Graafschap kwamen maar liefst vier oud Vitesse-spelers binnen de lijnen. Niek van den Berg, Aron de Koning, Robin Pröpper en Tim Linthorst voetbalden eerder in Arnhem.

Jong Vitesse vs Jong De Graafschap 2-1 (0-1)
20' Vermeij 0-1, 63' Dauda 1-1, 78' Pantic 2-1

Geel: Pantic (Vitesse), Pröpper, Driver (De Graafschap)

Opstelling Vitesse
Velthuizen, Scharrenberg, Vd Werff, Oude Kotte, Schorea, Lieftink, Osman, Gouw (73' Van Bergen), Pantic, Dauda, Nathan

Opstelling De Graafschap
Heusinkveld, Pröpper, Vermeij, Driver, Linthorst, Meurs, De Koning, Cicek (70' Klein Kranenburg), De Jong, Jankovic, Van den Berg

De volgende wedstrijd van Jong Vitesse wordt gespeeld op 20 oktober. De mannen van trainers Lammers en Sturing nemen het dan op in een uitwedstrijd tegen Jong Almere-City, de lijstaanvoerder in de competitie.

Jong Vitesse staat vijfde met twee wedstrijden minder gespeeld dan de koploper en heeft een achterstand van vier punten.

De bij de stand van 3-0 gestaakte wedstrijd Jong Sparta – Jong Vitesse wordt binnenkort regulier uitgespeeld. De wedstrijd werd afgebroken na een nare blessure van keeper Dronkers die per ambulance werd afgevoerd na een val op zijn hoofd. Er werd voor nekletsel gevreesd. De blessure bleek gelukkig erg mee te vallen en de keeper herstelde snel.